Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Wat is de beste manier om aan het milieu te helpen?

Er zijn tegenwoordig een hele hoop verschillende manieren om een handje te helpen aan het behouden van een goed milieu. Daarom besluiten steeds meer mensen om te investeren in een bepaalde manier om hun steentje bij te dragen. Je kan geld geven aan een goed doel, waarmee je wel het milieu helpt, maar zelf geen voordeel hebt, maar je kan bijvoorbeeld ook zonnepanelen aanschaffen. Op deze manier help je het milieu vooruit en help je ook je eigen portemonnee. Een ander alternatief is de warmtepomp. De warmtepomp is niet heel bekend, maar zeker wel effectief. De besparing warmtepomp is heel groot, en je zal dus zeker merken dat je veel minder geld aan brandstoffen uitgeeft wanneer je een warmtepomp laat installeren. Er zijn een aantal verschillende varianten van de warmtepomp. In dit artikel zal ik bespreken welke verschillende varianten er zijn, en welke variant voor welke situatie het meest geschikt is.

Allereerst heb je de hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt naast een al geplaatste gasketel geplaatst, en zorgt ervoor dat het grootste deel van het jaar de warmtepomp wordt gebruikt, en wanneer de warmtepomp het allemaal niet bolwerkt, dan zal het systeem overschakelen op de gasketel. Dit systeem is dus ideaal wanneer u net een nieuwe ketel heeft aangeschaft, of wanneer u nog tevreden met uw oude gasketel? Dan is de hybride warmtepomp de ideale oplossing.

Een andere variant is de volledig elektrische warmtepomp. Zoals de naam al suggereert, werkt deze warmtepomp volledig op elektriciteit. De volledig elektrische warmtepomp haalt zijn warmte ofwel uit de grond ofwel, net zoals de hybride warmtepomp, uit de buitenlucht. Voor deze tweede methode is geen additioneel systeem nodig, maar voor de eerste methode wel. Er dient een systeem in de grond geïnstalleerd te worden en daarom is dit systeem eigenlijk alleen handig voor nieuwbouw huizen.

 

https://techneco.nl/