Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Je eigen verfbedrijf beginnen

Is het altijd al je passie geweest om muren en schuttingen een opknakbeurt te geven? Wil je ditzelfde plezier van een mooie muur ook aan andere mensen geven en ben je op dit moment toevallig werkloos? Dan is het heel goed mogelijk om een eigen verfbedrijf te beginnen. Het is ten eerste heel erg winstgevend, en het is eerlijk werk. Vaak zie je ook de dankbaarheid van mensen, omdat ze het dan zelf niet hoeven te doen. Veel mensen haten hun muren verven, het duurt allemaal te lang en ze hebben geen goede ervaring over de juiste kleur en de juiste soortverf. Dit betekent meestal het oververven. Maar als jij voor ze werkt, hebben ze dit probleem niet meer en is het een win win situatie. Maar hoe begin je eigenlijk je eigen verfbedrijf?

Het eerste wat je moet doen is goed bedenken wat je idee precies is. Wil je alleen de binnenkant van huien verven, of ook de schuttingen bijvoorbeeld? Na dat je dit bedacht hebt, is het tijd om een marketingplan te maken en een budgetplan. Dit heb je nodig om je bedrijfje te registreren bij de kamer van koophandel. Ook heb je een naam nodig voor je bedrijf. Wanneer je dit allemaal hebt gedaan, heb je je eigen bedrijfje. Voordat je kan beginnen, moet je natuurlijk de materialen bij elkaar rapen om zo goed te beginnen. Je moet je verf bestellen, zoals kalkverf, of lak, maar natuurlijk ook de rollers, etc. Dit kan je allemaal halen bij een bouwmarkt, waar je vaak extra korting krijgt als aprticulier.

Na dat je dit gedaan hebt, is het tijd om aan je eerste klussen te beginnen. Deze klussen zijn misschien eerst moeilijk te vinden, dus moet je reclame maken. Er zijn verschillende manieren om reclame te maken. Zo kan je een facebook pagina aanmaken, maar je kan het ook aan mensen die je kent vertellen. Die weten vaak wel iemand die een bedrijfje nodig heeft, of misschien hebben ze het zelf wel nodig. Zo bouw je ook gelijk een netwerk op.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.moosefarg.nl/