Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Een nieuw leven in Italië

 

 

Een nieuw leven in Italië

Je eigen huis verkopenterwijl je eigenlijk van plan was om misschien wel de rest van je leven nog in hetzelfde huis door te brengen komt heel vaak voor. Ben je van plan om binnenkort te emigreren naar Italië voor je werk, eigen bedrijf of misschien wel om daar te genieten van je pensioen? Lees dan de volgende tips om optimaal voorbereidt te zijn voor je nieuwe avontuur!

 Leer de taal

Tenzij je van origine Italiaans bent, is de kans erg klein dat je de taal spreekt. En we weten allemaal dat het erg belangrijk is om de taal van het land waarin je gaat wonen te spreken.  Als je bijvoorbeeld in de supermarkt ben kan je zonder moeite vragen naar producten die je zoekt. En wanneer je een arts bezoekt, verloopt dat makkelijker dan wanneer je de ander niet begrijpt.

 

 Leer de cultuur kennen

Zodra je het gevoel hebt dat je minimaal de basis van de Italiaanse taal onder de knie hebt, dan is het tijd om je meer te gaan verdiepen in de cultuur van het land. Hoe ziet de leefstijl van de Italianen eruit? Wat vinden zij leuk om te doen en welke feestdagen vieren zij? En niet geheel onbelangrijk: wat eten en drinken zij graag?

 

Maak vrienden

 Snel woning verkopen in Nederland voor een nieuw leven in Italië betekent dat je een groot deel van je vrienden, familie en kennissen voor een lange niet tijd niet meer zal gaan zien. Dat betekent dus dat je in Italié nieuwe vrienden moet gaan maken of de rest van je tijd alleen door moet gaan brengen. De kans is groot dat je voor een nieuw netwerk kiest. Goede manieren om nieuwe mensen te ontmoeten zijn evenementen en sociale media.

https://www.economy.nl/