Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Leer Spaans in een korte tijd

Leer Spaans in een korte tijd

Ga je binnenkort op vakantie naar Spanje? En lijkt het je leuk om tijdens je vakantie in staat te zijn om een woordje Spaans te spreken met de locals? Dan vind je hier een aantal goede tips om jezelf binnen een aantal maanden te kunnen redden in de nieuwe taal.

Leer de basis

Allereerst is het belangrijk dat je de basiswoorden en zinnen onder de knie krijgt. Ook de kern grammaticaregels dien je allereerst te begrijpen zodat je later zelf in staat bent om goedlopende zinnen te vormen. De basis leer je met behulp van studieboeken. Als je dat te saai vindt, dan bestaan er gelukkig ook leuke gratis apps zoals Duolingo.

 

Leer de taal begrijpen

De basis van een taal leer je niet alleen door het stampen van nieuwe woordjes en grammatica regels. Het is belangrijk om het af te wisselen met radio luisteren in het Spaans  en Spaanstalige films en series. Op die manier kom je te weten hoe men veel voorkomende woorden uitspreekt en op welke manier Spanjaarden dat doen.

 

Lees een boek

Een andere goede manier om je vocabulaire te vergroten is door meer Spaanse boeken te lezen. Het maakt op zich niet uit wat voor boek je uitkiest. Als je er maar van bewust bent dat het niveau van het boek niet te hoog is. De kans is dan namelijk erg groot dat je snel afhaakt .

 

Het leren van een nieuwe taal lijkt soms onmogelijk. Als je binnen een korte tijd in staat wil zijn om een woordje Spaans te spreken voor bijvoorbeeld op vakantie, dan zijn er gelukkig een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen.  Gebruik studieboeken of gratis apps om de basis onder de knie te krijgen. En kies vaker voor een Netflix film of live radio luisteren in het Spaans om aan de taal te wennen. Tot slot kan een goed boek helpen je vocabulaire te vergroten.  Buena suerte!

 

http://www.radioluisteren.be/