Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Betere teksten schrijven voor webshop

Een webshop wil zo veel mogelijk verkoop doen, waardoor het belangrijk is dat klanten je weten te vinden. Goede teksten op de webpagina zelf en artikelen die je webshop promoten, zijn dan van essentieel belang. Het schrijven van goede teksten die duidelijke SEO-richtlijnen volgen, vereisen duidelijke research. Zo weet je immers wat je klanten nodig hebben en hoe je hen het beste kunt aanspreken om hun zover te krijgen om een aankoop te doen.

 

Research geeft inzicht
Door eerst goed te ontdekken wie je klanten zijn, tot welke doelgroep ze behoren, waarnaar ze op zoek zijn en welke redenen ze hiervoor hebben, kun je hun gemakkelijker aanspreken en overtuigen. Je weet immers op welke zoekwoorden ze zullen zoeken naar een oplossing voor hun probleem of behoefte. Door deze woorden in je teksten terug te laten komen, gaat Google deze herkennen en voordragen aan de potentiële klanten. Je eindigt zo hoger in de zoekmachine en wordt eerder gevonden. En dat is het hele doel van goede teksten schrijven voor je webshop. Meer mensen raken zo vanzelf geïnteresseerd in de producten die je daar aanbiedt.

 

Verkopen zonder aandringen
Door het schrijven van uitnodigende en effectieve seo webteksten voor je webshop kun je al een heel eind komen, zonder vervelende verkooppraatjes die klanten eerder wegjagen dan verwelkomen. Door duidelijk te verwoorden wat je aanbiedt en hoe de klant hiermee geholpen is, doen de teksten de verkoop voor je. Je speelt in op de emotionele betrokkenheid van je klant bij het product dat je aanbiedt, terwijl je tevens hun rationeel weet te overtuigen van het belang ervan.

 

Houd een enquête
Wanneer je echte effectieve teksten wilt schrijven voor je webshop, doe je er goed aan om je klant te kennen. Hiervoor kun je gemakkelijk met Survey Monkey een enquête uitzetten, om benodigde antwoorden en inzicht in de behoeften van je klanten te krijgen. De teksten die jij of een freelance tekstschrijver vervolgens schrijft, sluit je aan op de feedback die je hieruit ontvangt. Zo weet je zeker dat je teksten de klant die jij voor ogen hebt voor je webshop, aanspreekt en uitnodigt om een aankoop te doen.

http://www.textmakelaar.nl