Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Succesvol eilandhoppen in Griekenland: tips

Het jaar 2021 komt langzamerhand ten einde. Het was een bewogen jaar, waardoor velen blij zijn met de komst van een nieuw jaar: een fris begin. De afgelopen twee jaar was het erg lastig om een vakantie te boeken door de maatregelen. Inmiddels is het weer mogelijk om het vliegtuig te pakken en het buitenland te bezoeken.

Om de gemiste vakantiejaren in te halen, kiezen veel huishoudens ervoor om de eerstvolgende vakantie groots aan te pakken. Eilandhoppen in Griekenland lijkt een opkomende trend te zijn. Steeds meer vakantiegangers wagen zich aan het avontuur. Tips en informatie rondom het eilandhoppen kunt u vinden in onderstaand artikel.

Dure trip? Nergens voor nodig!

Veel vakantiegangers sparen jaren om het eilandhoppen griekenland van hun bucketlist af te kunnen vinken, al hoeft het eilandhoppen niet duur te zijn. Een griekenland vakantie is in het algemeen erg goedkoop ten opzichte van andere vakantielanden.

Zelf regelen

Veel reisorganisaties bieden een complete reis aan, waarbij de overtochten en accommodaties zijn inbegrepen. Het is uiteraard ook mogelijk om de volledige reis zelf te regelen.

Vooraf zul je moeten bepalen welke eilanden je wilt bezoeken. Vanuit deze wensen kun je een volledige reis samenstellen en geschikte bootreizen boeken. Sommige eilanden zijn niet direct te bereiken vanaf het eiland waar u zich bevindt, waardoor u hoogstwaarschijnlijk via een ander eiland zult moeten varen om het gewenste eiland te bereiken. Zoek dit ruim van tevoren uit om onaangename verrassingen te voorkomen.  

Indien u houdt van avonturen en verrassingen, kunt u er uiteraard ook voor kiezen om de overtochten ter plekke te boeken. De boottickets zijn immers in de haven te koop en vrijwel ieder eiland beschikt over overnachtingsmogelijkheden.

Tips voor het eilandhoppen

–          Tip 1

Hogesnelheidsboten zijn relatief duur ten opzichte van veerboten. Hierdoor is het, gezien de kosten, verstandiger om een veerboot te boeken. De reistijden tussen beide boten verschillen niet enorm van elkaar.

–          Tip 2

De algemene prijzen liggen in het laagseizoen opmerkelijk lager ten opzichte van het hoogseizoen.

–          Tip 3

In het laagseizoen is het niet nodig om alles vooraf te boeken. Indien je op het laatste moment een reis wilt aanpassen, zal dit in de meeste gevallen mogelijk zijn.

http://vakantiearena.nl