Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Vissen in de stad

Streetfishing

Je ziet ze steeds vaker: vissers in de stad! Al werpend alle plekjes van het water afvissen en tussendoor even een bakkertje of terrasje te pakken om vervolgens weer lekker langs de waterkant struinen. Heerlijk om zo een dagje in de stad door te brengen, mensen te kijken en vis te vangen.

Het vissen in stadswater kan heel erg leuk en visrijk zijn. Er zijn wel vistechnieken die meer of minder geschikt zijn in de stad. Met deze blog helpen we je op weg om zelf ook lekker in jouw stad aan de slag te gaan. 

 

Dropshot techniek

Wellicht wel de meest succesvolle techniek in de stad is het vissen met de dropshot-techniek. Met de dropshot techniek wordt niet altijd het drinken van een likeurtje bedoeld. Het is ook een effectieve manier om vis te vangen. Met deze vistechniek wordt gevist met een stukje kunstaas, made of worm en een stukje lood. Daarbij wordt een licht / soepele hengel in de hengelsport gebruikt met vismolen en vislijn. Aan het einde van de vislijn wordt het stuk lood vastgemaakt en 20 tot 50 cm daarboven komt de haak met het kunstaas of levende worm of made.  Het lood wordt op de bodem neergezet met het kunstaas zwevend in het water. Vervolgens wordt het kunstaas of made of worm in beweging gebracht door licht met de hengeltop het lood op te wippen. Het is hierbij de bedoeling dat het lood steeds weer op de bodem terecht komt. 

Het grote voordeel van deze vistechniek is dat de haak niet snel vast komt te zitten aan obstakels in het water. Een gemiddelde stad kent nogal wat onderwaterfietsen, winkelwagentjes en ander vuil. 

 

Afhankelijk van het aas kan je gericht vissen op bepaalde vissen. Met kunstaas (shads of twisters) tot zo’n 10cm kunnen snoek, snoekbaars en baars gevangen worden. Met een made of worm kan eigenlijk alle witvis en karper gevangen worden.

 

https://www.sportvisgigant.nl/