Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Waterpompen

Een waterpomp is een pomp die water verspreid over een bepaalde afstand en kan zich daarnaast verplaatsen. De waterpomp is een uiterst geschikt voor de warme zomer maanden om je planten nat te houden. Vroeger werd dit proces voornamelijk met de hand gedaan, maar tijden veranderen en nu zijn er allerlei tools voor die jou leven gemakkelijker maken. Waterpompen komen er in alle soorten en maten. Er zijn bijvoorbeeld waterpompen die je met de hand bedient, maar ook waterpompen met een verbrandingsmotor die in een auto gebruikt worden die op diesel of benzine aangedreven worden. Waterpompen worden zoveel gebruikt, omdat ze altijd heel erg stil zijn. In deze blog gaan we je wat meer vertellen over verschillende soorten waterpompen en wat de kenmerken van de waterpompen zijn.

Elke waterpomp is te herkennen aan enkele kenmerken. Het is belangrijk om te weten wat de maximale opvoerhoogte van de waterpomp mag zijn. De maximale opvoerhoogte is de verticale afstand die de pomp water kan verplaatsen. De volgende soorten waterpompen zijn er:

  • De hydrofoorpomp
  • Beregeningspomp
  • Overige pompen

Hydrofoorpomp

De hydrofoorpomp wordt gebruikt om grondwater uit de grond te pompen. Het water dat uit de grond gepompt wordt kan gebruikt worden om de tuin te besproeien of voor huishoudelijk gebruik. De pomp is voorzien van een elektrische schakelaar. De schakelaar pompt automatisch het water wanneer er behoefte voor is.

Beregeningspomp

Ook deze pomp is elektrisch en ideaal bij besproeiing voor de tuin of het wegpompen van regen en leidingwater. Deze pomp moet in de buitenlucht geplaatst worden en is dus voorzien van een aftapschroef waarmee het water weg kan laten lopen als er kans is op vorst.

Overige pompen

Er zijn natuurlijk zat andere pompen op de markt naast de twee bovengenoemde. De hydrofoorpomp en de beregeningspomp zijn de populairste. Naast deze pompen zijn er nog vuilwaterpompen en chemicaliënpompen verkrijgbaar.

 

https://www.waterpompshop.nl/