Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Vooruitgang in design en innovatie

3D printing is trending geworden de laatste jaren en steeds meer bedrijven maken gebruik van de nieuwe technieken die gebruikt kunnen worden met 3d printen. Het is niet alleen leuk voor de thuis printer om te kunnen printen met een desktop printer met filamenten zoals abs, abs-x en asa-x, maar het wordt ook veel in het bedrijfsleven toegepast. Niet alleen om de producten te maken maar ook als vooruitgang op het design en innovatie. Dit komt door het feit dat er veel gemakkelijker prototypes en maquettes gemaakt kunnen worden voor nieuwe ideeën. Het 3d printing proces biedt veel meer vrijheid en mogelijkheden voor ontwerpers, dit komt door dat bijna iedere denkbare vorm geproduceerd kan worden. Neem bijvoorbeeld objecten gemaakt van metalen. Normale metalen die al over een vaste vorm beschikken kunnen soms niet in bepaalde vormen gevormd worden. Door het feit dat er geprint kan worden met poedervormen van metalen kan iedere vorm gemaakt worden. De poedervorm van metaal wordt op deze manier van printen versmolten met de andere laag, en dit laag voor laag, zo kan ieder gewenst model gemaakt worden.

Maar ook op het gebied van prototypes en maquettes worden vooruitgangen geboekt. Dit komt door dat je alleen een digitaal ontwerp hoeft te maken, de 3dprinter hoeft aan te sluiten en de printer doet het werk. Zo kan er een precies prototype of maquette gemaakt worden zonder dat de ontwerper er zelf veel tijd in hoeft te steken en het ontwerp komt er precies zo uit zoals ontworpen. Zo hebben ontwerpers veel meer tijd om over andere dingen na te denken of om verder te gaan met het maken van andere ontwerpen. Het kan sneller opnieuw en het komt er dus precies zo uit zoals gewenst.

Maar het heeft ook positieve invloeden op het milieu, zo kan ieder object, mits er vraag naar is, ondemand gemaakt kan worden. Dit scheelt veel vervoer maar ook opslag. Dit heeft uiteindelijk weer positieve invloeden op het milieu.

https://www.3dfilament.supplies/