Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Een goede administratie

Als startende ondernemer komen er tientallen dingen op je af. Je moet een eigen website hebben, je moet de marketing doen, je moet je product of dienst verkopen en voor de overheid moet je administratie op orde hebben. De administratie kan nogal een lastige klus zijn voor veel ondernemers. Vaak weten ze niet waar ze moeten beginnen en stapelt al het werk zich op.  Een hele boel aan administratie wil je echt niet hebben. Om te voorkomen dat je vast komt bij de administratie hebben wij je een blog geschreven met tips zodat je administratie er vanaf de start er goed uit zal zien.

Tip 1: Start nu!

Een van de meest gemaakte foute is het uitstellen van de administratie. Hoe langer je de administratie uitstelt, hoe meer werk het zal zijn en hoe groter de kans is dat de administratie zal verslechteren. Een goede administratie zorgt ervoor dat je jouw bedrijf kan sturen om de gemaakte resultaten. Het is daarom erg belangrijk om direct te beginnen met de administratie. Gelukkig is er de mogelijkheid om bijvoorbeeld de loonadministratie uit te besteden. Wordt de administratie echt te veel voor je ? Besteed dan de administratie uit zodat je niet in de problemen komt.

Tip 2: Doe het online

Veel ondernemers kiezen er voor om de administratie offline te doen door alle bonnetjes en facturen te bewaren. Dit is een grote berg aan werk en is ook vaak onduidelijk. Wij raden je aan om je administratie verplaatsen naar de online wereld. Daar gaan de bonnetjes nooit verloren en zal alles duidelijk zijn. Een online boekhoudpakket zorgt ervoor dat je later meer tijd hebt voor de salarisverwerking. Zo houdt je jouw personeel ook tevreden.

Tip 3: Blijf consequent

Uitstellen is slecht voor de administratie. Je wilt niet dat werk gaat opstapelen zodat je later weer moet doen. De administratie vergt nauwkeurigheid en dat kan het beste door portie aan administratie te doen.

https://www.cbbs.nl/