Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Op pad met de camper

Het aantal mensen met een camper is de laatste jaren onwijs aan het stijgen. Dit is natuurlijk ook niet verwonderlijk: met een camper heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil, je hebt alle gemakken bij je omdat campers over het algemeen zelfvoorzienend zijn. Je bent dus niet afhankelijk van de camping maar kunt ook terecht op camperplaatsen.

 

Tol betalen

 

Veel landen in Europa heffen tol over de wegen. Voor een camper kan dit aardig in de papieren gaan lopen. Het verschilt natuurlijk per land en hoe groot je camper is. Grotere en zwaardere campers zullen meer tol moeten betalen dan lichtere campers en auto’s.

 

Er zijn ook altijd wel alternatieve wegen te vinden. Deze wegen kunnen echter erg druk zijn en ook minder goed onderhouden. Een voordeel is wel dat je veel meer ziet onderweg naast dat het veel geld scheelt. Ook is tanken meestal goedkoper dan bij een snelwegpomp.

 

Huisdieren

 

Veel dierenbezitters willen tijdens hun reis graag hun huisdier meenemen. Zorg altijd dat je huisdieren vooraf zijn ingeënt. Vergeet ook zeker je Europese huisdierenpaspoort niet. Je kunt online makkelijk terugvinden welke inentingen noodzakelijk zijn voor de landen waar je heen wilt. Het is ook aan te raden om in ieder geval te overwegen een dierenverzekering af te sluiten.

 

Boodschappen doen met de camper

 

Grote supermarkten zijn over het algemeen te vinden in de commerciële zones vlakbij de grotere steden. Bij ketensupermarkten kun je vaak ook nog eens voordeliger tanken. Het is wel aan te raden om voor in ieder geval twee dagen boodschappen bij je te hebben.

 

Veilig op pad

 

Je wil natuurlijk altijd veilig op pad in je caravan. Achteruitrijcameras kunnen je daar heel goed bij helpen. Het is in een camper soms lastig om goed overzicht te houden over alles wat er om je camper heen gebeurt. Zorg daarom dat je een achteruitrij camera hebt bevestigd op je camper.

 

http://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/