Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Wat te doen met kartonnen dozen na gebruik?

Of u nu net bent verhuisd of een lading online goederen hebt besteld, soms hebben we allemaal te maken met een teveel aan kartonnen dozen. Er wordt geschat dat elke persoon in Nederland ongeveer 140 kartonnen dozen per jaar gebruikt in allerlei soorten en maten. Maar wat kun je er allemaal mee doen? Je kunt ze natuurlijk gewoon weggooien, maar dat vinden de professionals van de Dozenhal een verspilling.

Kartonnen dozen met een rijke geschiedenis

De Dozenhal heeft een rijke geschiedenis aan het hergebruiken van kartonnen dozen. Al in 1978 toen hun bedrijf startte, verkocht het bedrijf oorspronkelijk alleen nog maar gebruikte dozen als een goedkoper alternatief voor het kopen van nieuwe dozen. Milieuvriendelijkheid staat nog steeds centraal in het DNA van de Dozenhal. Nu is het misschien een beetje anders, maar deze geschiedenis herinnert er nog steeds aan dat karton zeker niet verspild hoeft te worden.

Iets verzenden?

Als u een pakketje ontvangt, bewaar de doos om te gebruiken wanneer u zelf iets te verzenden hebt. Immers, uw aankoop is waarschijnlijk betaald, dus waarom zou u de doos niet opnieuw gebruiken in plaats van een nieuwe te kopen. Karton kan ook gesneden worden om te gebruiken als opvulmateriaal en het product tegen stoten of vallen te beschermen.

Snelle levering

Als u van plan bent te verhuizen, kunt u bij de Dozenhal terecht voor geschikte dozen. Met een assortiment van meer dan 2.500 formaten op voorraad, kunt u al snel beginnen met inpakken. Dankzij een eigen bezorgdienst kunnen de dozen al de dag na bestelling bij u op de stoep staan

Hergebruik

Nadat u de dozen heeft gebruikt voor het doel waarvoor u ze gekocht had, kunt u ervoor kiezen om ze in te zetten met een heel ander doel, bijvoorbeeld uw vloeren te beschermen bij het schilderen van uw nieuwe woning. Maar u kunt er ook voor kiezen om ze terug aan te bieden aan de Dozenhal. Maar dan gaat het wel om grotere partijen, minimaal 10 pallets gevuld met dozen. Vooral interessant wanneer u als bedrijf bent verhuisd van de ene plek naar de andere en een hele stapel dozen over heeft. Zonde om ze in het milieu terecht te laten komen als ze nog heel goed zijn voor een tweede of derde ronde.