Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Wat maakt een consultant goed?

Of je nu een consultant salaris bent, of consult geeft aan een school, je moet goed opgeleid en slim zijn. Dit betekent echter niet dat je direct een goede consultant bent. Je moet een aantal eigenschappen hebben die je succesvol kunnen maken in een consultancy. Maar welke eigenschappen zijn dit eigenlijk?

Als consultant moet je erg nieuwsgierig zijn. Je moet op zoek gaan naar het probleem en er alles aan doen om het probleem in handen te krijgen. Je wilt daarna weten wat de oorzaak van dit probleem was en hoe je een oplossing kunt bedenken. Nieuwsgierig zijn doe je door veel vragen te stellen. Je moet dus een plan maken over hoe je na gaat denken dit probleem op te sporen en op te lossen. Dit moet je duidelijk kunnen communiceren naar de klant of degene die het probleem heeft. Je moet ook de eigenschap hebben om details van een onderzoek op te speuren en te kijken of deze wel of niet relevant zijn voor jouw onderzoek naar een probleem en oplossing.

Je moet verder ook een groot uithoudingsvermogen hebben en vast kunnen houden. Je wilt jezelf steeds verbeteren omdat je snel een oplossing wilt vinden. Of je nu in de hr salarisservice werkt, of op een grote afdeling bij het bedrijf, je moet een teamspeler zijn. Je werkt niet constant in je eentje want je hebt de andere werknemers nodig wil je informatie verkrijgen. Als je niet goed in een team kunt werken zorgt dit voor wrijving en zullen de prestaties dalen. Uiteindelijk moet je resultaten kunnen leveren. Je wordt afgerekend op de resultaten die je geeft. Je bent daar ook voor ingehuurd, anders zou dat niet gebeuren. Een consultant moet dus goed zijn of haar werk doen, binnen een tijdsframe en binnen een bepaald budget. Vaak wordt een budget wel vastgesteld, maar er kan soms wat meer uitgegeven worden.

http://www.cbbs.nl/