Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Wat doet een elektricien?

Als wij denken aan een Elektricien denken we aan heel lastig en eenzijdig werk. Veel mensen zouden het saai noemen. En toegegeven, voor een buitenstaander ziet het er waarschijnlijk ook saai uit. Je bent namelijk veel bezig met het leren over alles wat bij techniek komt kijken en de stof is erg abstract. Maar wanneer je deze fase van leren (grotendeels) door bent, wordt het ontzettend interessant! De baan van Elektricien is namelijk eigenlijk alleen maar toepassen. Je kunt het dus eigenlijk zien als een puzzel. Je hebt alle kennis en je hebt een probleem. Dan moet je wat dingen proberen om het weer te laten werken, tot je het apparaat weer aan de praat hebt! Daarnaast heb je als elektricien veel klantcontact, omdat je vaak bij de mensen thuis aan de slag gaat. 

 

Maar hoe ziet een typische dag er dan uit van een elektricien? Nou, het mooie aan deze baan is dat je eigenlijk geen typische dag hebt. Elke dag is weer totaal anders. Dit komt doordat geen enkele opdracht hetzelfde is, waardoor het werk ongelooflijk divers is. Een dag kan bijvoorbeeld bestaan uit allemaal kleine opdrachten, zoals het reparen van een computer, het monteren van een camerasysteem of iets soortgelijks. Als een dag bestaat uit allemaal dit soort opdrachten, kan de elektricien tot wel zes opdrachten op een dag doen. Er moet dan echter wel veel gereden worden naar de plaats waardoor er veel tijd verloren gaat waarop de elektricien niet werkt. 

 

Heeft de elektricien echter een grote opdracht, zoals een meterkast vervangen? Dan kan hij daar wel een halve dag mee zoet zijn. Hier komen namelijk vele problemen bij kijken. Ten eerste het verwijderen van de eerste meterkast, ten tweede het plaatsen van de nieuwe meterkast en tenslotte het verbinden van de meterkast met alle draden in het huis. 

 

Het werk van een elektricien is dus zeker niet saai!

https://www.groenewegendelft.nl/