Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Waarop moet je letten bij het aanschaffen van een laptop

Het kopen van een laptop kan een lastige klus zijn, helemaal als je niet thuis bent in de tech-wereld. Laptops variëren in allerlei prijsklasse. Voor ieder zijn wens is er een laptop beschikbaar. Om je een handje te helpen hebben wij een blog voor je geschreven met een aantal punten waar jij op moet letten als je een laptop gaat kopen.

Om te beginnen is het handig om te kijken welk besturingssysteem jij wilt gebruiken. Het voor de meest hand liggende zal waarschijnlijk Windows zijn. Windows is de meest gebruikte OS ter wereld. Windows is gemakkelijk te gebruiken en de kans is groot dat jij het zelf ook al eens eerder gebruikt hebt. Echter is Windows niet alleen op de markt. Een andere optie is een linux laptop. Neem bijvoorbeeld een Chrome Book. Een Chrome Book draait volledig op Linux. Het voordeel van een Chrome Book is dat je weinig geheugen nodig hebt om de software te draaien. Een andere optie is een MacBook. MacOs is voornamelijk populair bij iPhone gebruikers.

Het volgende punt waar je op moet letten is het scherm. Schermen van laptops variëren enorm, maar de meeste laptops hebben een full HD scherm. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit. Wel is het zo dat een 4k scherm duurder is dan een Full HD scherm. Als je beeld kwaliteit dus belangrijk vind moet je zeker voor een scherm gaan hoger in kwaliteit. Heb je weinig verstand van resolutie, dan kan je altijd een medewerker in de laptop winkel om advies vragen.

Als laatst is het belangrijk dat je goed oplet wat voor processor je koopt. De processor bepaald de snelheid van je laptop. De namen zeggen je waarschijnlijk niks maar wij zullen je kort uitleggen welke processor waar goed voor is. De i3 processor is voor standaard taken zoals het internet browsen en school werk. Doe je een technische studie? Dan zal je beter voor een i5 of i7 processor kunnen gaan.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/