Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Waarom een bedrijf een eigen app moet hebben

Apps zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Sinds de opkomst van de smartphone hebben we allemaal wel tientallen apps die een bepaalde functie voldoen. Tegenwoordig is het bijna heel normaal om als bedrijf een app te hebben voor je klant. Heb je een eigen bedrijf, maar heb je nog geen eigen app? Dan is het verstandig om deze blog verder te lezen want in deze blog gaan wij je vertellen wat de voordelen zijn van een app.

Communicatie

Als bedrijf heb je waarschijnlijk wel je een professionele website laten maken? Dat is een goede stap maar ben je er van bewust hoeveel mensen communiceren via een smartphone? Bijna iedereen heeft een smartphone op zak en de smartphone is de manier waarop mensen met elkaar communiceren. Mensen downloaden liever een keer een app dan dat ze jouw webadres in hun browser moeten typen.

Binding

Als je een app ontwikkelaar inhuurt kan je samen met hem een app creëren die jouw bedrijf verbindt met de klant. Communicatie met de klant zorgt voor binding. Als je als bedrijf leuke acties hebt kan je deze sturen door middel van een pushbericht. Naast acties kan de klant makkelijker bestellingen plaatsen via je app en ook pusberichten ontvangen op de status van bepaalde bestellingen.

Data verzamelen

Dankzij een app kan je enorm veel data verzamelen over je klanten. Die data kan je weer gebruiken om je producten te verbeteren of om te zien welke acties er goed uitpakken. Als bedrijf wil je natuurlijk constant blijven verbeteren en dankzij de gegevens die uit de app komen kan jij dit zeker doen. Je kan bijvoorbeeld je klant een ander product aanbevelen die bij een product past. Wat we hier mee bedoelen is als jij kleding verkoopt en de klant heeft zojuist een spijkerbroek in zijn winkelmand gedaan, dan kan er als aanbeveling een bijpassend T-shirt komen die andere gebruikers ook gekocht hebben samen met de spijkerbroek.

https://www.edit4u.nl/