Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Vitaal de wintermaanden door!

De wintermaanden staan weer voor de deur. Maanden waarin de temperatuur daalt en het weer veranderd. Vaak moeten we wennen aan deze maanden. We merken dat we iets minder vitaal worden. We zien daarom ook vaak een soort winterdip, een periode dat veel mensen ziek zijn. Het lichaam krijgt te maken met vele virussen en vaak om het lichaam minder vitaal is kan zij hier niet goed tegen.

In deze maanden willen we natuurlijk zo gezond mogelijk blijven. We willen onze dingen blijven doen en niet heel de dag op bed liggen. Als preventie gebruiken we daarom vaak vitaminepillen. Deze pillen gebruiken we vaak in maanden met de ‘r’ in de naam. In die maanden heeft ons lichaam het meeste ‘hulp’ nodig.

U zult misschien denken, het hele jaar door krijg ik toch genoeg vitamines binnen, waarom zou dit in de wintermaanden anders zijn? In de wintermaanden heeft je lichaam in de eerste plaats meer ondersteuning nodig. Extra vitamines helpen het lichaam virussen te weerstaan. Daarnaast zijn er bepaalde vitamines die niet kunnen worden aangemaakt in de wintermaanden. Vitamine D is daar een voorbeeld van. Vitamine D wordt aangemaakt met behulp van zonlicht. In de wintermaanden is er minder tot geen zon aanwezig. Hierdoor wordt er ook minder vitamine D aangemaakt. Het is dan makkelijk om extra vitamine D te slikken om vitaal te blijven.

Er zijn vele vitamines die u kunt slikken. Belangrijk is om op te letten welke u nodig heeft en welke niet. Het is natuurlijk zonde als u vitamines slikt die u niet nodig heeft. Voor een volledig aanbod kunt u kijken op Topvitamins.nl. Op deze site staat een groot aanbod aan vitamines en andere voedingssupplementen. U kunt hier uitzoeken wat u nodig heeft. Zo staan er op deze site bijvoorbeeld ook superfoods, deze kunt u gebruiken wanneer u een gezondere levensstijl wilt ontwikkelen.

https://www.topvitamins.nl/