Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Veilig douchen voor ouderen

Voor ouderen is het een hele uitdaging om zichzelf te wassen. Ze moeten opstaan , zitten en bukken en dit kan best moeilijk zijn voor iemand die op leeftijd is. Wat het allemaal nog moeilijker maakt is dat de vloer nat en glad is. Voor ouderen is het slim op de badkamer aan te passen zodat ze een veilig douchen kunnen nemen. Met deze blog gaan we je enkele tips geven hoe jij de badkamer veiliger kan maken en de kans op ongelukken verkleint.

Omdat ouderen moeite hebben met bewegen is het handig om de drempel uit de douche te verwijderen. Een inloopdouche is de ideale oplossing. Zo vermijd je de kans dat de ouderen struikelen over de drempel. Je wilt natuurlijk niet dat nog minder mobiel worden. Installeer een douchebak in de badkamer om dit probleem te voorkomen. Naast het verlagen van de drempel is het ook slim om een antislipvloer te installeren. Daarnaast is het ook slim om extra ondersteuningspunten door de badkamer te plaatsen zodat de ouderen zich beet kunnen houden.

Als het staan lastig is voor de ouderen is hier een excellente oplossing voor namelijk een douchekruk! Een douchekruk is speciaal gemaakt voor onder de douche zodat de ouderen kunnen zitten en rusten terwijl ze douchen.

En als laatste kunnen de oudere gebruiken maken van de nieuwste technologie: De body dryer. Dit is een apparaat die in de douche opgehangen wordt en zo het lichaam droogt zonder dat de ouderen moeite moeten doen met een handdoek. De body dryer is waterbestendig en kan dus in de douche opgehangen worden. Naast het feit dat het veiliger is, is het ook hygiënischer dan de handdoek.  Het lichaam wordt optimaal gedroogd binnen een korte tijd en is vrij van chemicaliën die uit de wasmiddelen komen. Een handige investering dus voor de ouderen die hun leven een stuk veiliger maken.

https://lavicta.nl/