Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Studiebegeleiding van Scriptium hielp me mijn BSA te halen

Het ging me gewoon allemaal te snel. Er waren zoveel vakken en alles was nieuw. En dan moet je in dat eerste jaar je verdomde BSA halen anders mag je niet verder. Daarbij houden ze overigens weinig rekening met leerproblemen zoals dyslexie. Je moet het maar gewoon halen. Ergens rond het einde van de derde periode kon ik het allemaal niet meer bolwerken. Ik liep achter bij drie vakken en moest nog een herkansing maken uit periode 2. Een professor die me zag worstelen beval me aan hulp te zoeken. Ik vond Scriptium en namstudiebegeleidingen het was de beste zet ooit.

 

Motivatie

Omdat ik dreigde m’n BSA toch niet te halen zo ter hoogte van het derde blok, had ik flink veel moeite met vinden van energie en motivatie voor de studie. Dat was toch wel het grootste probleem. Als je omkomt in de deadlines, maar de kracht niet kan vinden om te studeren, loopt alles natuurlijk in de soep. Ik mailde Scriptium dus met de vraag of ze misschien een studiebegeleider hadden voor me. Ik werd gekoppeld aan Nienke. Ze stelde me meteen gerust door te zeggen dat een deel van de studiebegeleiding het helpen bij motiveren zou zijn. Ik stuurde haar mijn studiehandleidingen en -schema’s en we maakten samen een werkplan voor de rest van het schooljaar.

 

Overal steun

Het was gewoon geweldig. Nienke volgde mijn studieplan nauwgezet en zorgde dat ik me er ook aan hield. We werkten structureel aan opdrachten, namen mijn notities na elk collega door en leerden in fases voor de tentamenweken. Het was echt ongehoord. En te zien in m’n resultaten! Het was alsof ik thuis een persoonlijke docent had zitten die begaan was met mijn studietraject. Nienke gaf me ook talloze tips over het studeren waardoor ik nu sowieso tijd bespaar.

 

Taalcorrectie

Als onderdeel van de studiebegeleiding nam Nienke alle verslagen en teksten die ik moest schrijven door. Dat was goud waard aangezien ik door de dyslexie m’n eigen fouten niet zie. Zelfs met zo’n rood lijntje van Word zie ik niet wat er fout is aan het woord. Ze heeft zelfs deze review nagekeken, haha. Het was gewoon ontzettend fijn om iemand naast me te hebben staan die me overal doorheen hielp. Ze begreep ook gewoon erg goed hoe belangrijk het allemaal was en hoeveel moeite ik had met op het eerste gezicht simpele teksten die ze graag voor me nakeek.

 

De komende schooljaren

Aankomend jaar ga ik in eerste instantie weer alleen starten, maar dan wel met de tips van Nienke. Ik heb met Scriptium afgesproken dat ik Nienke weer mag inschakelen als dat nodig is. Het is me het geld meer dan waar geweest en dat zal ’t in de toekomst ook zijn. Die BSA heb ik in ieder geval gehaald, nu de rest van de studiepunten en studiejaren nog. Daar heb ik overigens nu veel meer vertrouwen in. Nienke gaat me ook hulp bij scriptie als het zo ver is.

 

https://www.scriptium.nl/