Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Reisverzekering; voor als u ziek wordt op vakantie

De laatste jaren trekken veel mensen een reisverzekering in twijfel. Vaak hebben mensen meerdere keren een reisverzekering afgesloten en er nooit aanspraak op hoeven maken. Vooral wanner je geen dure spullen meeneemt op vakantie, lijkt een reisverzekering overbodig. Heel logisch dat u dan overweegt om niet meer een reisverzekering af te sluiten. Echter is dit heel onverstandig en is het sterk aan te raden om toch een reisverzekering af te sluiten.

Waarom toch een reisverzekering afsluiten.

De kans dat je aansprak moet maken op een reisverzekering is klein en laten we hopen dat u uw reisverzekering niet nodig heeft op vakantie. De laatste jaren horen we mensen vaak zeggen; ik heb nog nooit mijn reisverzekering gebruikt en ach, die camera heb ik al jaren, die is niets meer waard.  Toch is een reisverzekering, zelfs wanneer u geen dure spullen mee op reis neemt, een must! Een reisverzekering verzekerd namelijk veel meer dan alleen uw eigendommen. Namelijk ook u zelf. Mocht u in het buitenland iets overkomen, u wordt ziek of raakt betrokken bij een ongeluk, dan bent u blij dat u toch een reisverzekering hebt afgesloten. Medische kosten zijn in het buitenland namelijk erg hoog, omdat u daar niet verzekerd bent. In dat geval vergoedt de reisverzekering deze hoogoplopende kosten. Ook wanneer u een ongeval krijgt kunt u aansprak maken op uw reisverzekering. Dat is een fijne idee, als er na een bergwandeling een helikopter voor u uit moet vliegen of wanneer er een reddingsteam voor u in actie moeten komen. De kosten van zo’n reddingsactie zijn namelijk erg hoog en wanneer u geen reisverzekering hebt komen deze voor u rekening te liggen.

Een reisverzekering keert ook uit bij overlijden. Het is een prettig idee dat u met een reisverzekering uw familie niet op kosten jaagt, maar dat het vervoer van uw lichaam terug naar Nederland door uw reisverzekering worden vergoedt.

Waarom nog meer een reisverzekering.

Met een reisverzekering bent u niet alleen verzekerd, ook wanneer partner of reisgezelschap iets overkomt is het fijn dat u een reisverzekering hebt afgesloten. Met een reisverzekering worden de kosten voor langer verblijf vergoedt en uw vliegticket kosteloos omgeboekt. Zodat u uw partner of ander reisgezelschap kan steunen terwijl hij of zij in het ziekenhuis ligt.

http://reisverzekeringvergelijken.org/