Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Optreden met jouw band

Na maandenlang oefenen en uitproberen zijn jullie dan eindelijk op elkaar ingespeeld. Als band zijn jullie nu helemaal uitgeoefend en jullie zijn klaar voor jullie eerste optreden. Jullie hebben er ontzettend veel zin in, maar zijn ook heel erg gespannen. Want wat komt er allemaal bij kijken? Welke acties moeten jullie ondernemen? Om jullie daar bij te helpen, is dit artikel geschreven.

  1.  Neem contact op met een concerthal

Natuurlijk moet je niet meteen bij de Ziggo Dome aankloppen. Maar bijvoorbeeld Paradiso in Amsterdam heeft veel kleine zalen voor beginnende artiesten. En ze hebben vaak festivals voor kleine bandjes om hen een podium te bieden! Ook in Tivoli Vredenburg zijn er vaak van dit soort festivals. Dit is echt een top moment om te beginnen met spelen voor publiek. Vraag het ze over de telefoon wat de mogelijkheden zijn, want niet geschoten is altijd mis.

  1. Maak het bekend

Yes! Het is jullie gelukt. Jullie mogen op zo’n festival spelen. Helemaal geweldig, maar jullie willen natuurlijk niet voor een lege zaal spelen. Geef daarom allemaal aan op sociale media zoals Instagram en Facebook dat jullie zullen spelen, dan zijn al jullie vrienden direct op de hoogte!

  1. Oefenen, oefenen, oefenen

Voor een publiek willen jullie natuurlijk geen fouten maken. Bepaal daarom ruim van tevoren de setlist en oefen deze tot het haast je strot uit komt. Wanneer je het nummer door en door kent, zal je bijna geen fouten meer maken.

  1. Huur je instrumenten

Het is dan eindelijk de dag. Maar hoe kom je aan instrumenten? Voor de gitarist is het makkelijk, die krijgt zijn instrument wel mee. De drummer staat voor een groter probleem. Het drumstel is namelijk veel te groot voor de auto. Zorg er daarom voor dat jullie een Drumstel huren. Dat voorkomt veel gesjouw. Ben je gewend aan een elektronische soort? Ook is er altijd de mogelijkheid een Elektrisch drumstel huren.

http://onlinedrumles.nl/