Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Oplossing voor ernstige hoofdpijn

Migraine is een vrij veel voorkomende aandoening bij mensen, helaas. Sommige mensen weten niet eens dat migrainepatiënt zijn, doordat ze het niet als zodanig herkennen. Er bestaan natuurlijk wel verschillen tussen mensen met migraine. De ene persoon zal er misschien een of twee keer per jaar last van hebben, dan spreken van een lichte vorm. De andere persoon kan er zomaar wekelijks last van hebben en dan wordt het echt bepalend voor je leven. We spreken dan ook van een zware vorm van migraine. Hoe dan ook, als je ook maar enige aanduiding hebt dat je eventueel migraine hebt is het belangrijk dat je dit ook als zodanig laat vaststellen. Pas dan kan er een gerichte behandeling worden gestart. Er valt namelijk best wat aan te doen om die migraineaanvallen te verminderen of minder hevig te maken.

Wanneer je misschien denkt dat je weleens migraine zou kunnen hebben is het belangrijk dat je een aantal dingen voor jezelf gaat bijhouden. Zo moet je gedurende een paar maanden opschrijven hoe vaak je er last van hebt. Ook de duur van de aanvallen en de hevigheid (schaal 1 t/m 10) zijn relevant. Verder willen artsen vaak weten of je de aanvallen voelt aankomen of niet. Als je deze dingen gedurende een paar maanden bijhoudt kan de dokter op basis van die informatie al een goede inschatting maken. Wanneer er daadwerkelijk is vastgesteld dat je migraine hebt is het belangrijk dat je voldoende rust pakt, zowel ’s nachts als overdag. Ook stress en vermoeidheid moet je zoveel mogelijk proberen te beperken.

Een relatief nieuwe behandelmethode is de botox tegen migraine behandeling. Bij veel mensen heeft deze behandeling al effect gehad. Dus als je ten einde raad bent is dit zeker een overweging waard. De botox prijzen zijn bovendien niet meer zo fors meer als tien jaar geleden, dus de behandeling is redelijk goed te betalen.

http://faceland.nl