Jhooghiemstra
Image default
Auto's en Motoren

Met deze tips kun je de levensduur van je automaat verlengen

Een auto is niet goedkoop! Daarom wil je van je nieuwe automaat natuurlijk zo lang mogelijk plezier houden. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om de levensduur van jouw nieuwe aanwinst te verlengen. We vertellen je er in dit artikel alles over.

Houdt hem schoon

Allereerst is het belangrijk om je auto goed schoon te houden en regelmatig even onder de motorkap te kijken om vloeistofpeilen te checken. Door de auto goed schoon te houden kun je de carrosserie lang mooi houden. Is het nodig om je auto even goed onder handen te nemen? Je automaat spoelen door een professional is dan een goed idee.

Zorg voor goede bandenspanning

Check regelmatig even de bandenspanning van je auto, zodat je je banden niet stuk rijdt. In de handleiding van je auto kun je doorgaans vinden welke bandenspanning voor jouw auto vereist is.

Reviseer

Je hebt natuurlijk de verplichte APK-keuring, maar het is niet onverstandig om je auto in de periode daartussen ook zo nu en dan goed te laten checken. Zeker als je niet zoveel van auto’s weet kun je bepaalde gebreken over het hoofd zien, die door een professional wel gespot worden. Onbehandelde defecten kunnen je auto uiteindelijk fataal worden. Goed in de gaten houden dus!

Verzekeren

Verzeker je auto om zoveel mogelijk financiële schade te voorkomen. In Nederland is een WA-verzekering verplicht, maar bij een spiksplinternieuwe auto is het verstandig om ook een all-risk verzekering af te sluiten, die de kosten opvangt door onopzettelijke schade door eigen toedoen of invloeden van buitenaf. Het geld zeker meer dan waard!

Vermijd slechte wegen

Tot slot is het een slim idee om slechte en onverharde wegen zo veel mogelijk te vermijden. Dat is ontzettend slecht voor je banden en het onderstel van je auto. Op vakantie kun je best voor een keertje dat ene schattige paadje inrijden, maar als je elke dag over een route rijdt die veel slechte wegen bevat, is het slim om te kijken of je misschien op een andere manier van A naar B kunt komen. Dat gaat de levensduur van je auto flink ten goede komen.