Jhooghiemstra
Image default
Auto's en Motoren

Hyundai i10 Marktplaats

Eindelijk, een Hyundai i10 Marktplaats. Zaak om snel te handelen vooral, want de Hyundai i10 is een zeer gewilde auto, zeker ook als tweedehands uitvoering. Dat heeft onder meer te maken met de zuinige rijeigenschappen van deze leuke en sportieve miniklasse auto. Wacht dus nooit te lang, en blijf ook als je nu te laat bent zoeken naar een Hyundai i10 op Marktplaats. Want wie zoekt zal vinden.

De Hyundai i10 heeft te maken met loodzware concurrentie van merken als Peugeot en Toyota

De Hyundai i10 kwam in 2007 op de markt als opvolger van de behoorlijk populaire Hyundai Atos. Een behoorlijk zware erfenis, want de Atos was zeker in de steden een zeer geliefd autootje, met alle respect uitgesproken overigens. De i10 is er uiteraard in elektrische variant en ook in uitvoeringen op diesel en benzine. In alle gevallen is de auto bijzonder zuinig. Gemakkelijk heeft de Hyundai i10 het niet, want de concurrentie is met de Peugeot 108, de Citroën C1 en de Renault Twingo echt moordend. En dan laten we voor het gemak nog maar even een groot aantal vergelijkbare auto’s achterwege.

Contrast is behoorlijk groot en wellicht zelfs schrijnend

Je hebt zeker wat te kiezen als je een Hyundai i10 aanschaft, neem alleen al de keuze uit een drie- of vierklepper auto. Het is goedkoop rijden in de i10 van Hyundai. Zeker als je het afzet tegen andere merken en bijvoorbeeld Land Rover accessoires. Toevallig werden beide onderwerpen – de accessoires dus en de Hyundai- naast elkaar op een interessant auto blog besproken. Het contrast was groot en wellicht zelfs schrijnend. Probeert de Hyundai het in alles voor zo weinig mogelijk geld te doen, daar kun je voor enorme bedragen Landrover accessoires kopen, die soms niet eens van toegevoegde waarde zijn. Ach, misschien maakt juist dit het auto landschap wel zo interessant.