Jhooghiemstra
Image default
Auto's en Motoren

Hoe uw auto verkopen?

Een auto kan op verschillende manieren worden verkocht. Zo kan er een advertentie voor de auto worden geplaatst op diverse sites voor occasions maar kunt u de auto ook inruilen bij een dealer waardoor u korting als inruilwaarde krijgt bij de dealer voor een nieuwe auto. Een auto verkopen doet u het beste door een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van uw auto te maken met duidelijke foto’s zowel van buiten als van binnen. Ook een schone auto heeft meer kans om verkocht te worden.

Waarde van uw auto bepalen

Het is belangrijk om een juiste en realistische prijs voor de prijs te bepalen. Dit is geheel afhankelijk van de staat van de auto, het merk, model, bouwjaar en het aantal gereden kilometers. Hoe hoger de kilometerstand op de teller hoe meer de auto is gebruikt. Toch kan het zijn dat u heel zuinig op de auto bent geweest waardoor deze in goede staat verkeerd en daar mag u voor de waarde dan weer wat bij tellen. Tevens is het verstandig de auto APK te laten keuren voordat deze wordt verkocht. Ook dit zorgt voor meer interesse in de auto. Op deze manier weten potentiële kopers dat de auto gecontroleerd is. Vermeld altijd eventuele mankementen of defecten direct in de advertentie. Ook hoeft de koper de auto na een recente APK niet gelijk opnieuw te keuren wat hem geld scheelt. De waarde kunt u het beste bepalen aan de hand van al deze genoemde kenmerken. Om een beter beeld van de waarde te krijgen kunt u auto’s van dezelfde staat, merk, model en bouwjaar met elkaar vergelijken qua prijs. Dit kun je bijvoorbeeld bij ikwilvanmijnautoaf.nl controleren.

Laat potentiële kopers een proefrit maken

Om de verkoopkansen te vergroten kunt u geïnteresseerden een proefrit laten maken. Zo kunnen zij ervaren hoe de auto rijdt en of de auto qua comfort bij hen past. Door mensen de auto uit te laten proberen hebben ze meer tijd om tot koop over te gaan en zijn ze sneller geneigd om interesse te tonen. Belangrijk is om hier voldoende tijd voor vrij te maken in uw agenda. Verder is het belangrijk om vloeistof te controleren. Ontbrekende vloeistof kan vervelend zijn als de auto verkocht is. De koper moet dan extra kosten maken om deze bij te vullen. Denk aan ruitenwisser en remvloeistof, de pijl van de motorolie, koelvloeistof en vloeistof voor stuurbekrachtiging. Ook doet u er goed aan technische problemen te verhelpen voor verkoop.