Jhooghiemstra
Image default
Auto's en Motoren

Het belang van autotuning in de tuning van de auto-uitvoering

Auto-afstemmen is in wezen wanneer u de interne parameters en functies van een auto wijzigt om ze te maximaliseren voor u persoonlijke optimale prestaties. Hoewel er veel manieren zijn waarin je interne autovariabelen kunt aanpassen, meestal wordt het gebruikt om de prestaties, reactie, macht of zelfs brandstofefficiëntie van je motor te verbeteren. Als je een gewone auto zou nemen en het afstemt, observeer je dat het effect niet zo enorm is, maar wanneer je de sleutel naar de motor draait en de knoppen aanpakt, is de stroom in de macht heel substantieel. Nu, als je de auto naar een monteur zou brengen en hem je auto moet afstemmen, zou hij ook dit effect kunnen zien. Laten we dus naar het afstemmen van een auto kijken en zien wat de dingen zijn die kunnen worden gedaan om uw auto te optimaliseren.

 

Er zijn veel soorten tuning beschikbaar op de markt vandaag, en een die aan populariteit wint, is de inductiekit. Dit is een wijziging die wordt uitgevoerd door het aanpassen van het inlaatspruitstuk van uw auto-motoren te wijzigen met behulp van roestvrijstalen luchtdoorgangen, die op hun beurt de luchtstroomdruk verhoogt, en daarom wordt de stroomwinsten. Dus, als u op zoek bent naar grote vermogenswinsten, kunt u naar binnen gaan voor deze kit.

Andere gangbare typen auto-afstemmen omvatten brandstofinjector-tuning, bougie, ophangingsteming, enz.

 

Een andere populaire methode van auto tuning is de live-afstemming. In deze methode wordt het afstemmen gedaan op de ECU, het computersysteem van de meeste voertuigen en is verantwoordelijk voor alle wiskundige berekeningen van de verbranding van de brandstof. Als uw auto-afstemsoftware u in staat stelt om berekeningen te maken, dan is live-afstemming de manier om te gaan. Live-afstemming omvat de aanpassing van de carburateurstralen, de zuurstofsensoren, ontstekingspiralen, uitlaatpijpen, enz., Om de gewenste resultaten te krijgen. Live-afstemming zorgt ervoor dat uw motor goed klinkt, zowel in de cruisemodus als in snel rijden. De ECU is handmatig of automatisch aangepast, afhankelijk van de brandstofconditie en andere parameters.

 

Een andere goede optie voor het verbeteren van de prestaties van uw auto is de remap van VASCAR. VASCAR is een universele spanning- en weerstandsspanning-omzetter, die spanning remapt en spanningsschommelingen voorkomen als gevolg van thermische uitzetting en samentrekking, waardoor het vermogensverlies bij inactief wordt verminderd. De opleving wordt gedaan met behulp van een bedradingsgetrouw, en kan alleen worden gedaan als u de vereiste tools hebt. De Remap VASCAR kan voor de meeste auto’s worden gebruikt die vóór 1996 zijn vervaardigd en is gevonden om de brandstofefficiëntie en de voedingsbezorging aanzienlijk te verbeteren en om de meeste mislukkingen in auto’s te elimineren.

 

Een andere goede optie is het momentstempel. Deze methode omvat het aanpassen van het statische koppel voor elke fase van het rijden en kan goede resultaten geven in de prestaties van uw voertuigen. Deze methode gebruikt laadcellen om het maximale statische koppel te bepalen, dat vervolgens op continue basis wordt gecorrigeerd om uw auto’s ideaal koppel en kracht te behouden. Een belastingscel kan worden ingesteld op de voor- of achteras van de voertuigen met een variabele correctiebereik. Deze methode kan echter niet worden gebruikt op elektromotoren of nitro-motoren.

 

Sommige gemeenschappelijke afstemmingsmethoden omvatten brandstofbesparing, die kunnen worden gedaan door het uitlaatsysteem aan te passen of een paar motorveranderingen in de carburateur te maken. Sommige voertuigen moeten ook opnieuw worden afgestemd op basis van motorverplaatsing, evenals gewicht en luchtdruk. Als uw auto fabrieksmotoren en transmissie heeft, kunt u ze afstemmen op de volledige capaciteit zonder veel belemmering. Als u echter nieuwe motoren en transmissie heeft, moet u enkele wijzigingen aanbrengen aan het bestaande systeem. U kunt ook brandstofinjectoren, gastanks, carburateurs en intercoolers vervangen door aftermarket-producten om brandstof te besparen.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/