Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Leerverf advies

Ben je van plan om oude leren objecten te gaan herstellen? Dit kan met leerverf maar het is wel belangrijk om als eerst de staat te bepalen van het leer. Zitten er bijvoorbeeld kleine scheurtjes in het leer of is er een hele hap uit? Misschien moet het leer eerst op een andere manier herstelt worden voordat er geverfd gaat worden. Gelukkig zijn lichte beschadigingen makkelijk te herstellen en kan de kleur snel herstelt worden.

Leersoort

Na het bepalen hoe het leer ervoor staat is het tijd om te kijken wat voor soort leer je wilt repareren of verven. Je hebt bijvoorbeeld voorwerpen die gemaakt zijn van aline, semi-aline, schapenleer, nubuckleer of angelus. Naast dit zijn er nog meerdere soorten maar dit zijn de meest populaire leersoorten. Voordat je de verf aanschaft is het belangrijk om te kijken of de verf wel geschikt is voor het object. Want als je de verkeerde verf gebruikt kan je het object kapot maken. Leren banken hebben bijvoorbeeld andere verf nodig dan leren schoenen  en onder schoenen is er ook weer ander leer beschikbaar. Bij schoenen verven moet je goed op het materiaal letten.

Binnen of buiten verven

Voordat je het voorwerp gaat verven is handig om te overwegen om buiten te gaan verven. Je wilt namelijk niet dat de verf op andere objecten gaat afgeven. Ons advies is dan ook om buiten te gaan verven en het daar te laten drogen. Het moet natuurlijk wel droog zijn want anders gaat de verf natuurlijk nooit intrekken.

Kleur verf

Een ander belangrijke tip is het kiezen van de kleur van de verf. Wil je bijvoorbeeld een mat effect creëren of ga je voor meer glad leer. Een donker voorwerp heeft meerdere verfbeurten nodig om de juiste kleur te krijgen. Het zelfde geld voor donkere kleuren. Vaak moet je meerdere keren heb object verven om zo de juiste kleur te bereiken.

https://www.deleerverfwinkel.nl/