Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Klussen met de kids

Nu je veel tijd door brengt met de kids heb je waarschijnlijk geen flauw idee wat je allemaal nog kan doen om ze te vermaken. Na twee weken wat de pret wel over en nu ben je radeloos. Van jou mag de coronacrisis wel per direct opgelost zijn. Helaas is dit niet het geval en zijn de kinderen tot minimaal begin mei nog thuis. Waarschijnlijk hebben de kinderen al genoeg tijd op de iPad besteed en de Playstation heeft al genoeg overuren gedraaid. Om even lekker bezig te zijn met je kinderen is het een goed idee om samen te gaan klussen! Nu denk je misschien dat het niet zo handig idee is om je kind een boor of een hamer mee te geven, maar toch is het heel erg goed voor de ontwikkeling van je kind. Door je kind kennis te laten maken met klussen weten zij later hoe ze goed om moeten gaan met gereedschap. Andere redenen waarom je samen met je kind moet klussen vertellen we verder in deze blog.

Zelfvertrouwen

De band tussen jou en je kind zal versterken als je samen activiteiten zoals klussen doet. Door deze activiteiten samen uit te voeren zal het zelfvertrouwen van je kind toenemen. Je kind zal vast ervaring hebben met het bouwen van lego, maar als je kind in aanraking komt met gereedschap voelt hij of zij zich als een volwassenen. Het is wel belangrijk dat je je kind altijd goed zal blijven ondersteunen tijdens het klussen. Daarnaast zal je kind ook meer kennis en kunde op doen qua klussen. Zo zal je kind gemakkelijk het verschil tussen een torx schroeven en woodies schroeven begrijpen.

Cognitieve vaardigheden

Voor goede toekomstige prestaties heeft je kind goede cognitieve vaardigheden nodig. De vaardigheden zijn onder te verdelen is onder andere grove- en fijne motoriek. Tijdens de peuter- en kleutertijd is het belangrijk dat beide motorieken ondersteund worden.

https://www.bnvtools.nl/