Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Klaar voor de volgende stap

Als je al jaren bij de zelfde werkgever werkt, op de zelfde afdeling, met de zelfde functie en altijd en eeuwig nog het zelfde bureau. Dan kan het zijn dat je stil staat in de organisatie en dat je eigenlijk al lang klaar bent voor de volgende stap in je carrière. Maar je weet niet zo goed hoe je dit moet doen. Je weet dat er geen openstaande vacatures zijn voor bepaalde functies binnen het bedrijf en je laat het achter je. Het zou jammer zijn als je met weinig motivatie en met veel frustratie dagelijks naar het werk gaat. Het feit wil dat dit echt nog best wel vaak voor komt en werknemers weten niet zo goed wat ze op dit punt moeten doen. Lees hier meer over dit onderwerp.

Waar aan gedacht kan worden is zakelijke coaching. Tijdens de zakelijke coaching word de werknemer begeleid in het nemen van bepaalde stappen in zijn carrière. Blijf ik hier werken of ben ik echt toe aan de volgende stap. Wat heb ik hier voor nodig. Moet ik nieuwe competenties en kwaliteiten ontwikkelen en op welke manier ga ik dit doen. Is het te doen, en is het echt iets wat ik wil. Dit zijn allemaal punten waar je over na moet denken voor dat je deze stap gaat maken.

Maar ook loopbaanbegeleiding kan helpen om beter op je vel te zitten op het werk. Hoe zorg je er voor dat je je functioneren verbeterd en de motivatie weer terug is? Misschien gaat het hier om meer assertiviteit, betere samenwerking, hoe leiding te geven of beter te communiceren, hoofd- en bijzaken scheiden of het versterken van het empathische vermogen. Wanneer je beter word in een kwaliteit of competentie waar je voorheen nog niet echt over beschikte geeft dit zelfvertrouwen op het werk waardoor automatisch de output verbeterd van het afgeleverde werk. Klik hier voor meer informatie.

https://carrierepoort.nl