Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Kerstmis en alles er om heem

Het is weer bijna tijd, het wordt kouder en de lichten in het centrum worden opgehangen. Op dat moment komt het kerst gevoel al naar boven. Kerstmis is voor iedereen een belangrijke feestdag aan het einde van het jaar. Het betekent veel verschillende dingen, zoals lekker eten, familieherenigingen en een mooie kunskerstboom kopen of versieren. Kerstmis is een internationale feestdag en dat maakt het nog meer speciaal. Zeker voor kinderen is kerstmis een leuke ervaring dit vanwege de lange schoolvakanties en leuke kerstcadeautjes. En de kerstman natuurlijk niet te vergeten, zeker voor de kinderen is dit heel leuk omdat de meeste hier nog in geloven. De kerstman komt dan langs in de nacht en laat een cadeau liggen voor de kinderen. En meestal wordt er een glas melk met chocola achtergelaten voor de kerstman.

De kerstperiode is voor veel bedrijven ook een goede inkomst brom. De oliebolkramen komen weer tevoorschijn, de tuincentrums gaan beter verkopen en de kerstdecoraties gaan weer volop uit de winkel. Kunstkerstboom met verlichting worden ook vaak online verkocht maar ook andere producten die gerelateerd zijn met kerst. Het mooie aan kerst is dat er een bepaald familiegevoel wordt gekweekt door middel van kerstmuziek, schaatsbanen of kerstfilms op tv.  Kerst wordt gevierd door bijna iedereen en in verschillende vormen en dat maakt het zo mooi. Sommige gaan alleen uiteten terwijl anderen heel hun huis versieren met lichten en decoratie. 

Vroeger was het een traditie om je eigen kerstboom te zoeken en te kappen. Dat deed je dan met het hele gezin of met je vader. Vervolgens moest je de boom zelf meenemen en ging je hem thuis versieren met wat kerstbollen en een piek. Nadat de kerstperiode voorbij was, was het de bedoeling dat de kerstboom verbrand werd tijdens nieuwjaar. Deze traditie is verbroken vanwege de opwarming van de aarde en omdat het slecht is voor het milieu.

https://www.xmasdeco.nl/kunstkerstbomen/kunstkerstbomen.html