Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Kan het nog behandeld worden?

Als je te maken krijgt met houtwormen dan is de kans groot dat je dit in eerste instantie niet meteen door hebt. Het is ook niet gek natuurlijk bij deze kleine diertjes dat je ze snel over het hoofd ziet. Over het algemeen merk je er ook niet snel wat van totdat je de gaatjes begint te zien.

Het is waarschijnlijk al te laat

Wanneer je eenmaal in de gaten hebt dat je te maken hebt met houtwormen en hier ook echt overlast van ondervindt dan is de kans groot dat het al te laat is. Wanneer je bijvoorbeeld de eerste houtgaatjes al ziet dan weet je eigenlijk al zeker dat er houtworm in zit. Wanneer je dit ziet dan wil je hier eigenlijk zo snel mogelijk van af. Maar is deze schade nog te repareren of is dit al te laat? De gemaakte schade is blijvende schade, hier kan je niet meer om heen. Natuurlijk is dit doodzonde maar je hebt hier simpelweg weinig tot geen invloed op. Tuurlijk je kan ervoor kiezen alles wat je van hout in huis hebt te behandelen, maar hier is vaak ook geen beginnen aan. Wanneer je tegenwoordig meubels van hout koopt is de kans groot dat deze producten al behandeld zijn, hier hoef je dus ook niks meer aan te doen. Toch is het nooit verkeerd om dit nog een extra keer te behandelen met houtworm bestrijdingsmiddelen.

Oplettendheid is van belang

Als je houtworm wil voorkomen is het van belang dat je erg oplettend bent. Door deze oplettendheid is het soms erg gemakkelijk te achterhalen of er daadwerkelijk houtworm aanwezig is of dat dit schijn is. Wanneer je te maken hebt met houtworm kan je dit voornamelijk herkennen aan de kleine ronde gaatjes die verschijnen in een van de houten producten. Toch is en blijft het lastig hier op tijd bij te zijn, je kan dan ook nooit met zekerheid zeggen dat je het ook echt daadwerkelijk kan voorkomen. Wees niet bang wanneer je nieuw bewerkt hout in huis hebt, de oudere versleten houten producten zijn in veel gevallen veel meer in trek bij de houtworm.

https://www.ongediertewinkel.nl/