Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Je eigen haar verven

Wanneer je je eigen haarkleur even helemaal zat bent, en op zoek bent naar iets nieuws, kun je ervoor kiezen om je haar te verven. Dit kan je natuurlijk doen door een bezoek te brengen aan een goede kapper Delft, maar je kunt ook zelf een poging wagen. Dat scheelt je waarschijnlijk een hele hoop geld. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten wanneer je zelf aan de slag gaat met het verven van je haren. 

 

Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je haar de juiste kleur wordt, en niet iets wat je niet wilt. Zo gebeurt het regelmatig dat haar groen wordt, wanneer je het eigenlijk bruin wilt verven. Dit gebeurt vooral wanneer je een natuurtint gebruikt. Hier zit namelijk vaak een groene gloed in. Wanneer je een te lichte ondergrond hebt, komt deze groene gloed naar boven in je haar. Je kunt dit voorkomen door je haar alvast wat meer pigment te geven door bijvoorbeeld een rode mousse. 

 

Vervolgens is het handig om je haar in kleine plukjes te verdelen en deze dan te verven. Wanneer je te grote plukken pakt, is de kans groot dat het niet overal even goed komt. Je slaat dan waarschijnlijk enkele plekken over wat natuurlijk geen mooi effect geeft. Wanneer je dunne plukjes verft, zit de verf overal even goed en krijg je het beste resultaat. 

 

Gebruik bij het aanbrengen van de haarverf handschoentjes en een kwastje. De verf kan namelijk gaan irriteren aan je huid. Bovendien krijg je een donkerdere kleur haarverf soms lastig van je handen en nagels af. Ook is het niet slim om de nieuwste kleding te dragen. Verfvlekken zijn namelijk erg lastig te verwijderen. 

 

Mocht je zelf een poging hebben gewaagd welke totaal mislukt is, is het geen ramp. Je kan altijd nog even langs bij kapsalon Delft. Zij kunnen het vast weer herstellen.