Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Hoe onderhoud je leren schoenen?

Leren schoenen zijn vaak prijzig en omdat ze belangrijk voor je zijn wil je ze goed onderhouden. Je wilt natuurlijk niet afgetrapte schoenen dragen. Om je leren schoenen zo mooi mogelijk te houden moet je hier wel tijd in willen investeren. Het is handig om bepaalde onderhoudsmethode toe te passen. Door middel van deze blog gaan wij jou een aantal tips geven hoe jij je schoenen zo mooi mogelijk houdt.

Tip 1

Zodra jij nieuwe schoenen aanschaft moet je direct beginnen met het onderhouden van de schoenen. Nieuwe schoenen zijn veel vatbaarder voor vuil en viezigheid dan oude schoenen. Je zal dus een goede bescherming moeten gebruiken voor het leer. Het is slim om een water- en vuilafstotende spray te kopen die schoen netjes houdt. Bij aanschaf moet je de schoenen direct inspuiten met de spray.

Tip 2

Gebruik altijd een schoenlepel bij het aantrekken van de leren schoen. Doe je dit niet dan rek je de hele schoen uit. Ook hetzelfde geld bij het uitdoen van de schoen. Het uitpeuteren van de schoen ga je terug zien in de kwaliteit van het leer.  Een schoenlepel is dus noodzakelijk om de kwaliteit van de leren schoen te behouden.

Tip 3

Als de schoenen al een tijdje gedragen zijn of het leer is beschadigd kan dit makkelijk opgelost worden met lederverf. Lederverf herstelt de schade die gedaan is aan jouw kalfsleren schoenen. Heb je suède schoenen? Gebruik dan suede verf om deze schoen optimaal te herstellen. Het verven van je schoenen verlengd de levensduur en voorkomt je extra kosten om een nieuw paar schoenen te kopen.

Tip 4

Veel vlekken op schoenen zijn droog vuil verwijder deze altijd met een borstel van paardenhaar. Zo voorkom je hardnekkige vlekken in de schoen. Met de borstel is het vuil gemakkelijk te verwijderen. En zo blijft je schoen van lange duur goed.

https://www.leerverfshop.nl/