Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Geen inbraken tijdens je vakantie

Vakantie wordt geassocieerd met blijheid, vrijheid en alles wat positief is, maar het heeft wel wat risico’s. Er wordt namelijk vaak ingebroken bij mensen in huis terwijl ze op vakantie zijn. Dit maakt het inbreken namelijk een stuk makkelijker voor inbrekers. Wat je natuurlijk absoluut niet wilt, is dat je thuis komt van een heerlijke vakantie, om er vervolgens achter te komen dat er ingebroken is. Een inbraak heeft niet alleen financiële gevolgen, maar veel meer. Het is ook een inbreuk op je gevoel van veiligheid en thuis.

Om inbraak tijdens je vakantie te voorkomen kun je een aantal dingen doen. Het eerste is ervoor zorgen dat het niet te opvallend is dat je weg gaat. Laat bijvoorbeeld je caravan niet al dagen voor je huis staan, want dat valt op voor inbrekers. Zorg natuurlijk ook dat je alles goed op slot doet wanneer je gaat en dat er niet nog ergens een raampje open staat. Vervolgens, wanneer je weg bent, wil je dat het lijkt alsof je huis nog steeds bewoond is. Hier kun je een aantal dingen voor doen. Het eerste is een tijdschakelaar. Die zorgt ervoor dat de lampen ’s ochtends aangaan en ’s avonds weer uitgaan. Wat je verder kunt doen, is de sleutel aan de buren geven en vragen of ze eens in de week even in je huis willen kijken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld de opstapelende post weghalen, de planten water geven en kijken of alles nog in orde is.

Wat ook een veilig gevoel kan geven is een alarmsysteem dat afgaat zodra er iemand probeert in te breken. Combineer dit met een camera systeem voor meer veiligheid. Zo schrik je inbrekers af en weten ze wel beter dan bij jou in te breken. Inbrekers gaan namelijk altijd voor gemak en zo min mogelijk risico om gepakt te worden.

https://www.onlinecamerashop.nl/