Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Een puppy nemen

Een puppy kan een flinke investering zijn, je moet deze namelijk goed onderhouden en sommigen zeggen dan ook terecht dat een puppy eigenlijk een klein kind is. Een klein kind dat bij de familie hoort en veel aandacht nodig heeft. In deze blog neem ik je mee met de dingen waarop je moet letten voordat je een puppy neemt.

Tijd, een puppy opvoeden en verzorgen kost enorm veel tijd en energie. Puppytrainingen, soms slapeloze nachten en weinig een avondje weg kunnen hoort er allemaal bij. Wanneer je een fulltime kantoorbaan hebt en je weinig tijd hebt is dit misschien niet het goede moment om een puppy te nemen. Je kan de puppy zeker in het begin niet te veel alleen laten en steeds weg zijn.

Geld, net zoals een kind kan het geld hoog oplopen bij het nemen van een puppy. Zo moet je zorgen voor een goede hondenmand of bench waar hij/zij in kan slapen en in kan liggen. Heb je veel kosten voor brokken en puppyvoer. Heb je cursussen of trainingen waarvoor je moet betalen. En heb je natuurlijk het bedrag dat je moet betalen voor je Puppy bij een asiel of een fokker.

Het ras, er zit veel verschil tussen de verschillende rassen honden en puppy’s. De een blijft heel lang klein terwijl de andere hond al snel groot is. De ene is heel rustig terwijl de ander vol energie zit en heel druk is. En dan nog het verschil in hoe de puppy’s en honden er natuurlijk uitzien.

Als laatste de fokker, het is belangrijk om te kijken waar je je puppy neemt. Ga je voor een asiel of een fokker? Wanneer een fokker veel puppynestjes heeft is de kans groot dat de opvoeding minder goed is dan wanneer de fokker maar 1 puppynest heeft. Daarna is het ook altijd belangrijk om te kijken of je puppy gezond is en geen ziektes of allergieën heeft.