Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

De onderneming groeit

Als startende ondernemer is het vanzelf sprekend dat er in het begin met een klein budget wordt gewerkt en vaak zonder kantoor of bedrijfspand. Dit is in de beginfase overbodig en kost te veel. Ondernemers geven vaak ook aan begonnen te zijn op hun “zolderkamertje” dit is vaak waar het allemaal begint. Er is een idee ontstaan en daar wordt dan onderzoek naar gedaan en stap voor stap ontstaat er groei. In de loop van de tijd als de juiste markt gevonden is met de strategie die aansluit op de onderneming, kan er echte groei gerealiseerd worden. Dit kan in sommige gevallen erg snel gaan en dat betekend dat het als ondernemer niet meer te doen is om alles zelf uit te voeren. De ondernemer zal een of meerdere werknemers moeten aannemen om de taken op orde te hebben.

Bij het aannemen van meerdere werknemers is het “zolderconcept” niet praktisch meer en zal de ondernemer op zoek moeten gaan naar een bedrijfspand waar de werknemers aan een goede werkplek aan het werk kunnen. Dit vereist goede werkplekken voor de werknemers. De ondernemer heeft de mogelijkheid om hier en daar een bureau en stoelen aan te schaffen, maar er ook voor een design bureau gekozen worden. Dit zijn bureaus gemaakt naar wens en kunnen op grotere schaal ingekocht worden. Een goede werkplek is uiterst belangrijk voor de werknemer en de ondernemer. Doormiddel van simulaties kan er een concept worden ontworpen om de wensen van de ondernemer te vervullen.

Een langere tijd op kantoor zitten aan een bureau die niet op hoogte gesteld kan worden of een bureaustoel waar je om de 5 minuten vanaf glijdt, is niet comfortabel en kan de werkprestaties flink naar beneden halen. Dit is niet de bedoeling van een onderneming die haar werknemers wilt behouden en hun werk goed wil laten uitvoeren.

https://bpo.nl/