Jhooghiemstra
Image default
Recreation / Pets

Codeersystemen voor barcodes

Vanaf het moment waarop de boekdrukkunst werd uitgevonden in 1440 is er wat betreft technologie veel veranderd. Op iedere moment worden er nieuwe ideeën op de wereld gezet door mensen van over de hele wereld. Zo is ook de boekdrukkunst een hele transformatie ondergaan. Vooral in het bedrijfsleven is de printer essentieel geworden; dagelijks wordt deze gebruikt om belangrijke documenten zoals bijvoorbeeld ondernemingsplannen en contracten uit te printen of in te scannen. Daarnaast zijn ook thuis printers zeer noodzakelijk. Denk bijvoorbeeld aan scripties voor je studie, kleurplaten om de kinderen te vermaken of recepten om nieuwe dingen uit te proberen of kookkunsten te verbeteren. Daarbij is het ook belangrijk dat je printer lang mee gaat, inkt besparend is – want dat is goed voor het milieu – maar ook mooie kleuren afdrukt. Er is echter nog veel meer mogelijk met een printer. Zo kan het worden gebruikt voor pakketjes of producten uit de supermarkt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan logo’s, barcodes en ook nog eens track & trace informatie. Deze zijn allemaal te vinden op producten die we dagelijks tegen komen. Zo bestaat er een speciale codeer printer die de drukking van deze verschillende labels.

Een barcode – ook wel bekend als een streepjescode – is een opeenvolging van zwarte verticale lijntjes die samen een code representeren. Deze speciale code zal dan ook gelezen kunnen worden door een barscanner. De specifieke codes zullen – afhankelijk van de codeersystemen die worden gebruikt– enkel uit cijfers, maar eventueel ook uit een combinatie van letters, leestekens en cijfers.

Barcode printen is dan ook essentieel wanneer je werkt in de verkoop en je de administratie aan het bijhouden bent. Dit heeft te maken met productcodering. Door deze codering zal elk product dat je verkoopt een eigen persoonlijke code krijgen. Zo kan je ook nog eens precies zien wat er nog beschikbaar is per product in je inventaris.

Een barcode is namelijk nooit hetzelfde voor een ander product in jouw bezit. Wanneer je het product dus scant bij de kassa wordt het herkend door het systeem dat jouw producten bezit. Zo wordt de verkoop aan de kassa niet alleen sneller, ook kan het systeem precies zien wat er nog beschikbaar is in de inventaris. Zo wordt het makkelijker om te zien welk product nog op voorraad is en welk product een aanvulling nodig heeft.

http://kba-metronic.com/nl