Jhooghiemstra
Image default
Mode en Kleding

Quickjewels geeft advies over juwelen schoonmaken

Juwelen zijn een belangrijk accessoire voor de vrouw. Naast hun esthetische waarde zijn ze een financiële investering en een uiterst persoonlijk accessoire. Uw sieraden moeten goed onderhouden worden om hun waarde en levensduur te behouden. Door uw sieraden schoon te houden voorkomt u dat bacteriën, oxidatie en corrosie schade veroorzaken. Er zijn verschillende manieren om voor uw sieraden te zorgen, of het nu om echte stenen gaat of kunstmatige materialen zoals goud of zilver. Accessoires kunnen op verschillende manieren en met de beste producten worden gereinigd. Het schoonhouden van uw accessoires verlengt hun levensduur en houdt ze hygiënisch. De volgende suggesties zullen u helpen uw sieraden te onderhouden. Bezoek de website quickjewels.nl voor meer informatie.

Sieraden van zilver schoonmaken

Vergeleken met gouden sieraden is zilver duurzamer en moeilijker aan te tasten, maar het zal na verloop van tijd geleidelijk vervagen en verkleuren. Om de kleur van zilveren sieraden te behouden, moet u bij het schoonmaken ervan het gebruik van een schurende borstel of tandenborstel vermijden. Voor het reinigen van zilveren sieraden kan een zeep- of ammoniakvrije juwelenreiniger worden gebruikt. Voorkom bij het reinigen van zilver dat het oppervlak van het voorwerp wordt beschadigd door borstelen of schuren. Verwijder blauwalg na het dragen in een meer of een zwembad door uw zilveren sieraden schoon te maken. Als uw zilveren juwelen professioneel moeten worden gereinigd, ga dan naar uw plaatselijke juwelier. Schoonmaakdiensten zijn meestal minder duur dan de aanschaf van nieuwe sieraden.

Hoe je gouden sieraden schoon maakt

Voor het wassen van gouden sieraden, die van zacht metaal zijn, kan een mild wasmiddel worden gebruikt. Vermijd schrobben op het oppervlak of het gebruik van een schurende doek, omdat dit schade kan veroorzaken. Als u een professionele schoonmaakbeurt nodig heeft, ga dan naar een juwelier. Om edelstenen en halfedelstenen schoon te maken, moet u naar een juwelier gaan. U moet warm water en zachte zeep gebruiken om natuurstenen, zoals diamanten en robijnen, schoon te maken. U mag warm water of alleen water gebruiken om kunstmatige stenen schoon te maken. Vermijd het dragen van uw sieraden onder de douche om bacteriën te voorkomen. Maak uw sieraden regelmatig schoon om ziektekiemen te voorkomen. Draag handschoenen bij het wassen van uw sieraden. 

Waar je extra op moet letten

Schone sieraden zien er mooi uit, gaan langer mee, en behouden hun waarde. Het is van cruciaal belang om uw sieraden schoon te houden als u de neiging heeft om ze elke dag te dragen. U kunt uw sieraden schoonmaken met warm water en een zachte zeep of reiniger. Draag uw sieraden niet onder de douche, en bewaar ze in een sieradendoosje of buideltje om stof en ziektekiemen te voorkomen. In deze blog vindt u artikelen over sieraden.

https://www.quickjewels.nl/