Jhooghiemstra
Image default
Mode en Kleding

3 tips voor een goede bh

3 tips voor een goede bh

Het vinden van een goede bh klinkt vaak een stuk ingewikkelder, dan dat het aanvankelijk eigenlijk is. Uiteraard is het belangrijk dat je niet te overhaast een beslissing maakt, maar het is en blijft een kwestie van eigen interpretatie. Mede doordat iedere vrouw het dragen van een bh anders ervaart, is het lastig een daadwerkelijk blauwdruk te bepalen voor welke bh nu exact bij jouw persoonlijke wensen past. Wel is het mogelijk een aantal tips geven, die het kiezen van een goede bh een stuk makkelijker maken, want zaken waarvan je zult denken dat ze vanzelfsprekend zijn, is dus niet altijd het geval. Om je een eindje te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die je zeker helpen bij de zoektocht naar een goede bh.

De juiste maat

Het klinkt natuurlijk vrij logisch, maar toch lopen er nog steeds ontzettend veel vrouwen rond met een verkeerde bh maat. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij cup maat d hebt en je rondloopt met een te grote of kleine bh, dit niet heel erg prettig is. Niet alleen is het slecht voor het welzijn van je borsten, maar zal het ook niet de juiste ondersteuning bieden die je borsten wel nodig hebben. Daarnaast is de juiste maat ook afhankelijk van het type bh welke je draagt. De maat van bijvoorbeeld een sport bh zonder beugel, is anders dan die van een normale bh. Doordat een sport bh zonder beugel tijdens het sporten ondersteuning moet bieden, is het belangrijk dat deze strak, maar toch comfortabel zit. 

Pasvorm

Iedere bh is anders. Zo kun je kiezen voor een plunge bh, balconette of een push up bh. Alle varianten hebben andere eigenschappen, wat dus volledig afhankelijk is van je eigen smaak. Een balconette bh kenmerkt zich bijvoorbeeld door de laag uitgesneden cup, iets wat ervoor zorgt dat niet je volledig huid is bedekt. Dit type bh wordt doorgaans vaak gedragen onder een laag uitgesneden jurk. Kies je voor een push up bh, dan zal dit zijn om de decolleté extra te accentueren. Dit gebeurt vaak wanneer er een blouse wordt gedragen waarvan het laatste knoopje open blijft.

Budget

Een goede bh kost nu eenmaal geld. Toch is het wel belangrijk te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige bh. Vooral wanneer het gaat om een sport bh, dan is het verstandiger wat meer uit te geven aan je bh, dan aan je sportlegging. Ondanks het feit dat een sportlegging natuurlijk ook onderdeel uitmaakt van je outfit, heeft een sportlegging zwart tijdens het sporten een stuk minder invloed op je prestaties en lichamelijke gesteldheid dan een goede bh.