Jhooghiemstra
Image default
Gezondheid

Waarom een saturatiemeter kopen?

Waarom een saturatiemeter kopen?

Soms kan het verstandig zijn om een Saturatiemeter te kopen zodat je zuurstof kunt meten in het bloed. Dit is meestal alleen op advies van een arts, maar een theorie kun je dit natuurlijk ook gewoon voor jezelf kopen. Via een infrarood sensor kan de saturatie het gehalte meten van de zuurstof. Vooral mensen met een longziekte of die in het verleden longproblemen hebben gehad maken hier gebruik van. Er zijn namelijk niet altijd standaard waardes voordat je naar een dokter gaat. Dit wordt altijd in overeenstemming afgestemd. 

Dit omdat de longen van iedereen ook uniek zijn en daardoor ook een andere capaciteit hebben. Het kan wel handig zijn om te beschikken over een memory functie. Dit kun je dan bij een herhaalconsult aan de arts laten zien. Maar bovendien houd je het zo ook voor meerdere tijdstippen of dagen bij. Tevens is het voor je bewustzijn en mentale gezondheid ook goed. Je kunt namelijk zo achterhalen wat de mogelijke oorzaak is voor meer of minder zuurstof.Op het moment dat je jezelf echt niet lekker voelt, maar je zuurstof wel voldoende is raden we het je aan om contact op te nemen met de arts. Hij of zij kan dan aan de hand van symptomen beoordelen of je langs moet komen of dat je het zelf even uit moet zieken. Speel nooit zelf voor arts, want daar hebben de vakmannen en vrouwen voor geleerd.

Een paar tips van ons team

Bij 5top hebben wij een aantal tips voor het vinden van de perfecte saturatiemeter. Allereerst is het merk erg belangrijk. Er zijn namelijk in de medische wereld niet veel merken en zeker maar een aantal betrouwbare. Daarnaast is het ook belangrijk om de reviews in de gaten te houden. Hier zie je of andere mensen het makkelijk vinden om met dit apparaat om te gaan en of ghij nauwkeurig werkt.