Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

Voor deze veel voorkomende bacterie bij honden moet je oppassen!

Net als voor mensen, zijn er ook voor honden veel verschillende bacteriën waar het beestje last van kan hebben. De één is schadelijker dan de ander en honden kunnen er nou eenmaal veel last van krijgen. Het lastige is dat een hond je niet kan vertellen of en waar hij last van heeft. Dat betekent dat het extra belangrijk is om een extra oogje in het zeil te houden en bepaald gedrag of veranderingen te herkennen. Een voorbeeld van zo’n vervelende bacterie is Giardia, ook wel Gardiose genoemd. Giardia is een bacterie die jouw hond redelijk snel kan oplopen, maar wat is het precies en hoe herken je Giardia? In deze blog gaan we er dieper op in en vertellen we je wat je er tegen kunt doen! 

Wat is Giardia

Giardia is een bacterie die zich voedt met suiker. Als een hond last heeft van deze bacterie dan zal de Giardia allereerst naar de slijmvliezen van de dunne darm treden. Dit komt doordat de slijmvliezen vol zitten met suikers, en door dat te eten kunnen de bacteriën zich razendsnel vermenigvuldigen. Iedere hond reageert anders op deze bacterie en daarnaast laten honden niet altijd merken dat ze hier last van hebben. Vooral als je een puppy of een hond op leeftijd hebt, is het belangrijk om je trouwe viervoeter goed in de gaten te houden, omdat je risico loopt dat het immuunsysteem wordt aangetast. Wat jij als baasje kunt doen om de kans op Giardia bij honden te verkleinen is letten op de voeding die je jouw hond geeft. Zoals we zeiden zijn suikers voeding voor deze bacterie. Zorg daarom dat je voeding geeft met weinig suikers!

De symptonen van Giardia

De symptomen kunnen erg uit één lopend zijn. Een aantal voorbeelden zijn: ernstige winderigheid, maagkrampen, braken, bloederige en slijmerige diarree, gebrek aan eetlust, koorts en gewichtsverlies. Gewichtsverlies komt voornamelijk bij puppy’s voor. Je moet dus goed op je hond letten om deze symptomen op te merken. Kijk daarom regelmatig naar de ontlasting van je hond. Is deze niet zoals gewoonlijk, dan weet je dat er mogelijk iets mis is.

 

https://nl.bellfor.info/