Jhooghiemstra
Image default
Gezondheid

Wat is wandelcoaching en waarom helpt dit om stress te verminderen?

Ervaar jij vaak stress en merk je dat de symptomen van stress en een burn-out steeds heftiger worden? Dan is het belangrijk dat jij naar de signalen die je lichaam je geeft leert luisteren. Wist je dat je minstens 3 tot 12 maanden bezig kunt zijn om van je burn-out af te komen? Sommige mensen laten in onderzoeken zelfs weten dat zij nooit volledig van de klachten afkomen. Vandaar dat het belangrijk is om de symptomen serieus te nemen en actie te ondernemen, zodat jij voor jezelf zorgt en je gezondheid de goede kant op kan gaan. In deze blog lees je alles over wandelcoaching tijdens de behandeling van een burn-out.

Wat zijn de voordelen van wandelcoaching?

Waarom wandelcoaching? Ten eerste heeft de natuur een rustgevend effect op mensen. Wanneer je lichamelijk bezig bent en door de natuur wandelt voel jij je vanzelf meer ontspannen. Daarnaast leidt de natuur je af waardoor je het gevoel hebt dat je hoofd leger wordt en je even niet aan alle stress hoeft te denken. Daarnaast is het bekend dat je tijdens het sporten of bewegen stofjes in je hersenen aanmaakt die je een blijer en gelukkiger gevoel geven. Wanneer je met een wandel coach op pad gaat, kunnen jullie de natuur samen onder de loep nemen en metaforen bedenken die je helpen om nieuwe inzichten te verwerven. Daarnaast helpt het je om een gesprek wat je tijdens een wandeling en een constant wisselende omgeving voert, na afloop beter te onthouden. Wanneer je de wandeling later in je eentje nog een keer doet, zal je meer van het gesprek herinneren door bepaalde bomen of plekken opnieuw te zien. Het is fijner om jezelf tijdens een wandeling bloot te geven dan wanneer jij je in een kantoortje of andere omgeving bevindt.

Verander je gedrag door er eerst bewust van te worden

Wil jij leren hoe je met stressvolle situaties om kunt gaan? Dan is de sleutel tot succes vaak bewustwording. Het gaat erom dat jij je gedrag leert kennen op het moment dat je stress ervaart. Waarom voel je op dat moment stress en wat doet dat met je? Wat is de oorzaak dat jij je zo voelt? Kun je dat voorkomen door op een andere manier te leren reageren? Des te beter jij jezelf leert kennen, des te leuker het is om erachter te komen hoe jij je reactie op stress kunt ombuigen en sturen.

https://liberi.nl/