Jhooghiemstra
Image default
Gezondheid

Hoe behandel je een hernia?

De behandeling van een hernia is afhankelijk van het type, de grootte en de plaats. De meest gebruikelijke behandelmethoden zijn veranderingen in levensstijl, medicijnen en een operatie. Daarnaast is een behandeling bij een chiropractor ook een goed idee. RMC Nootdorp bied verschillende behandelingen voor lichamelijke klachten. Maak een afspraak voor een intakegesprek.

Leefstijl veranderen

Veranderingen in de levensstijl, zoals het vermijden van activiteiten die de buik belasten en het handhaven van een gezond gewicht, kunnen het risico op herhaling na een hernia helpen verminderen. Daarnaast kan het dragen van een abdominale steunkledij of binder ook helpen om de symptomen van bepaalde soorten hernia’s te verlichten.

Medicijnen

Medicijnen worden gebruikt om de pijn en ontsteking als gevolg van een hernia te verlichten. In sommige gevallen kunnen ze ook worden gebruikt om herhaling na een hersteloperatie te voorkomen. Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals ibuprofen kunnen worden voorgeschreven om de pijn te verminderen en ontsteking. In sommige gevallen kan een arts ook spierverslappers of andere medicijnen aanbevelen om de pijn te verlichten.

Chirurgie

Een operatie is de enige manier om de meeste hernia’s te herstellen. Het type operatie hangt af van het type en de grootte van de hernia en de plaats in het lichaam. Een chirurg maakt een incisie in de buik om de hernia te bereiken en terug te duwen. Vervolgens worden de omliggende spieren hersteld met hechtingen, gaas of nietjes. In sommige gevallen kunnen minimaal invasieve technieken worden gebruikt in plaats van een volledige open operatie voor herniaherstel.

Chiropractische zorg

Chiropractische zorg kan gunstig zijn voor mensen met een hernia, omdat het helpt de druk te verlichten op de wervelkolom en verminderen ontstekingen. Chiropractoren kunnen gebruik maken van manipulatie van de wervelkolom, elektrische stimulatie, ultrageluid of andere therapieën om de pijn te verlichten en de mobiliteit te verbeteren. Het is belangrijk om een gekwalificeerde chiropractor te vinden die een behandelplan op maat kan maken, specifiek voor uw aandoening.

Kortom, de behandeling van een hernia hangt af van het type, de grootte en de plaats ervan. Veranderingen in levensstijl, medicijnen en chirurgie zijn veel voorkomende behandelingen. Daarnaast kan chiropractische zorg de symptomen van bepaalde soorten hernia’s verlichten. Als u vragen of zorgen hebt over uw aandoening, praat dan met uw arts of zorgverlener.