Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

Interieurtrends van 2022 in restaurants

Overal zie je trends komen en gaan, ook de horeca is erg trendgevoelig. De inrichting wordt steeds spraakmakender en groener. Je leest hier wat de interieurtrends van 2022 zijn in restaurants. Het nieuwe jaar is namelijk een goed moment om na te gaan of jouw restaurant toe is aan vernieuwing. 

 

Bijzondere ervaring

De meeste mensen zijn het thuiszitten zat en zijn toe aan een nieuwe plek. Daarom zijn restaurantgasten op zoek naar een nieuwe, bijzondere ervaring. Dit resulteert in gekke print, schitterende patronen én opvallende kleuren. Dit alles om uit de sleur te ontsnappen. Deze bijzondere ervaring kan worden verwerkt in vloeren, muur en plafond, maar ook in het meubilair. Een interieur dat net verschilt van de andere restaurants zorgt voor bovengemiddelde verwachtingen. Dit jaar mag het volledig over de top: opvallende kunstwerken en extra groen. 

 

Flexibel interieur

Flexibiliteit is een woord dat we na de afgelopen jaren wel kunnen dromen. Dit komt ook steeds meer terug bij restaurants. Denk aan restaurants die overdag een flexwerkplek aanbieden en ‘s avonds omtoveren tot een geweldige plek om te eten. Dat vraagt om een flexibel interieur voor de inrichting van een project zoals een werkplek en restaurant.

 

Een eigen plek

Zo veel mogelijk tafels in een ruimte plaatsen is een no-go in 2022. Mensen vinden het inmiddels prettig om afstand te bewaren en een plek te krijgen waar ze rustig kunnen eten en bijpraten. Dit vraagt om meer intieme plekken in restaurants. Denk hierbij aan afgebakende zithoeken, ronde zitjes of afscheidingen door middel van een wand. 

 

Totaalbeleving

De restaurantbeleving moet van begin tot eind kloppen. Je restaurant kan dan wel zo mooi ingericht zijn, het eten, de bediening en de complete beleving moet goed zijn om gasten positief weg te laten gaan. Focus daarom in 2022 niet alleen op je inrichting, maar ook op de gehele restaurantbeleving voor tevreden klanten. 

 

https://katoprojecten.nl/