Jhooghiemstra
Image default
Woningen

Wanneer cv vervangen en rol loodgieter

Een CV ketel is een ketel die in huis zorgt voor de warmte. Door middel van het opwarmen van water en dit te geleiden naar de verschillende radiatoren in huis, wordt het huis warm. Wanneer een CV ketel niet meer goed werkt, is het belangrijk om hier een loodgieter bij te halen. Een loodgieter, bijvoorbeeld loodgieter Amsterdam, kan vervolgens kijken naar de mogelijkheden die er zijn om de cv ketel te repareren. Het kan ook zijn dat de ketel vervangen moet worden. Ook hierbij kan de loodgieter helpen.

 

CV Ketel

 

De CV ketel is dus een ketel die het huis verwarmt. Vanuit de ketel wordt water opgewarmd wat vervolgend naar de radiatoren en kranen in het huis wordt vervoerd. Dit geldt dus ook voor het warme water wat we gebruiken om te douchen. Het warme water blijft in de radiator totdat deze op temperatuur is. Het kan zijn dat de ketel dan tijdelijk stopt, tot het weer afkoelt, of dat deze het water weer terug haalt en opnieuw verwarmd. Op die manier circuleert dit proces dus steeds zodat er een aangename temperatuur blijft in de woning. De ketel zal niet voor eeuwig werken en moet na een bepaalde tijd vervangen worden. Gemiddeld gaat een ketel tussen de 15 en de 20 jaar meer met natuurlijk uitzonderingen daargelaten.

 

Wanneer moet de ketel vervangen worden?

 

Het is belangrijk om de ketel eens per jaar of twee jaar te laten controleren door een loodgieter als loodgieter Amsterdam. Deze kan op dat moment direct vaststellen of er iets mis is met de ketel en of er iets mee moet gebeuren. Dat een ketel een gemiddelde levensduur heeft, betekent natuurlijk niet dat deze ook echt zolang mee gaat. Het kan best zijn dat deze eerder problemen heeft of juist langer mee gaat. Een CV ketel moet vervangen worden wanneer er bepaalde storingen steeds blijven voorkomen of wanneer de loodgieter bij de controle aangeeft dat de ketel echt vervangen moet worden. Het handigst is om dit te doen voor de winter. Veel oude ketels begeven het namelijk op het moment dat het winter wordt omdat zij dan weer harder aan het werk moeten. Ook heb je de ketel in de zomer natuurlijk veel minder nodig.

 

Waarom moet de ketel vervangen worden?

 

Het is belangrijk om de ketel te vervangen. Allereerst is het natuurlijk zo dat een ketel zorgt voor warmte in de woning en wanneer deze stuk is, zal het heel koud zijn. De radiatoren werken niet en ook het warme water zal niet uit de kraan komen. Toch kan het zijn dat deze het nog wel doet, maar dat de loodgieter toch aanraadt om de ketel te vervangen. De reden dat dit verzoek dan het beste nagekomen kan worden ligt in het risico wat de ketel met zich mee kan brengen. Een CV ketel werkt namelijk op brandstof en hierbij komen giftige stoffen vrij. Deze stoffen worden normaliter netjes naar buiten vervoerd via een rookgasafvoer zodat je hier geen last van hebt, maar bij een kapotte ketel kan het maar zo zijn dat deze gassen alsnog vrijkomen. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en daarom is het dus belangrijk om de loodgieter te volgen in zijn advies.

Tot slot

 

Wanneer een ketel vervangen moet worden, is dit omdat de ketel helemaal niet meer werkt of omdat deze een risico is voor de gezondheid. De rol van de loodgieter bestaat uit het adviseren, repareren en eventueel vervangen van de ketel wanneer dit nodig is. Op die manier houdt je een lekker warm huis zonder risico’s.

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/