Jhooghiemstra
Image default
Woningen

Thuiskantoor inrichten tips

Steeds meer mensen werken vanuit huis en de verwachting is dat dit de aankomende jaren nog meer zal toenemen. Het is daarom van belang om te investeren in een goede werkplek. Maar waar moet je nou precies op letten als je een thuiskantoor gaat inrichten? In deze blog geef je een aantal tips om antwoord te krijgen op deze vraag.

Eigen stijl toepassen

Of je nu noodgedwongen thuis werkt of een eigen onderneming hebt, een goede en fijne werkplek is een echte must. Een fijne werkplek verhoogt niet alleen je productiviteit, maar is ook bevorderlijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Alleen maar pluspunten dus! Maar hoe creëer je voor jezelf een fijne werkplek? De eerste stap is om te bepalen waar jij je het fijnste bij voelt om te werken. Misschien is dat wel in de woonkamer of in de keuken? Of heb je nog een extra kamer over waar je je eigen kantoor kan inrichten? Als je dat voor jezelf hebt bepaald, is het belangrijk om je eigen stijl te implementeren en dat je de omgeving persoonlijk maakt.

Bureau en bureaustoel

Los van het feit dat je een bureau en een bureaustoel nodig hebt om goed te kunnen werken, is het ontzettend belangrijk dat je genoeg ruimte hebt om te kunnen werken en dat je comfortabel achter je scherm zit. Heb je veel spullen en papierwerk? Dat is het raadzaam om een hoekbureau met opbergruimte aan te schaffen. Zo heb je genoeg ruimte om je werk goed te kunnen doen en heb je alle belangrijke spullen en documenten binnen handbereik. Plaatst een ergonomische bureaustoel die goed aansluit bij je hoekbureau en je bent al zo goed als ready.

Hoekbureau

Netjes en groen

Als je dan eindelijk je thuiskantoor hebt ingericht, is het wel de bedoeling om het netjes en opgeruimd te houden. Een kamer vol met spullen die overal rondslingeren is niet bevorderlijk voor de productiviteit. Een chaos in je kamer zorgt voor chaos in je hoofd en dat kan je er natuurlijk niet bijhebben als je aan het werk moet. Daarnaast is het verstandig om de kleur groen vaak terug te laten komen op je werkplek. Groen staat voor groei en geeft je een kalm gevoel. We associëren de kleur groen ook vaak met de natuur, wat een rustgevend gevoel met zich mee brengt. Bovendien wekt de kleur groen creativiteit op. Zet een aantal plantjes neer op je bureau en merk het verschil.

Voldoende licht

In het verlengde van groen en natuur op je werkplek, is het ook ontzettend belangrijk dat er voldoende licht naar binnen komt. Gebruik geen donkere ruimtes als home office, want natuurlijke verlichting speelt een cruciale rol voor onze productiviteit. Daglicht bevordert namelijk de productiviteit en je energielevel, en zorgt ervoor dat je informatie sneller en beter kan verwerken. Kijk dus even goed rond waar het daglicht naar binnen komt en zorg ervoor dat het licht tegen de zijkant van je bureau schijnt.