Jhooghiemstra
Image default
Banen en opleidingen

Een fitnessopleiding volgen met het STAP budget?

U wilt graag een cursus volgen op het gebied van sport en/of voeding. Voor veel mensen klinkt het ontzettend lastig, maar in werkelijkheid is dat het helemaal niet. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van fitness opleidingen en vaak duren deze opleidingen helemaal niet lang. Zo kunt u binnen 4 maanden al een fitnesstrainer diploma in handen hebben. U bent vast benieuwd naar de mogelijkheden, daarom lichten we in dit artikel de verschillende opties uit. Denkt u een opleiding niet te kunnen bekostigen of wilt u geld besparen? Ook daar is een ideale oplossing voor, daarover later meer.

Fitnesstrainer A

We beginnen maar meteen met een stevige basis namelijk de fitnesstrainer A opleiding. Deze opleiding duurt 4 maanden en is zowel online als op locaties door het hele land te volgen. Na 4 maanden krijgt u een NL actief certificaat en kunt u aan de slag als fitnesstrainer in de sportschool. U bent in staat mensen te begeleiden en te helpen bij het bereiken van hun doelen, erg leuk! Goed om te weten: voor deze opleiding heeft u geen vooropleiding nodig, slechts een goede beheersing van de Nederlandse taal is benodigd.

Fitnesstrainer B

Na de fitnesstrainer A of vergelijkbare opleiding toe aan een stap hogerop? Logisch! Misschien is de fitnesstrainer B opleiding iets voor u. Opnieuw ontvangt u een NL-actief diploma, dit keer na 5 maanden. Deze opleiding brengt uw kennis naar een volgend niveau en versterkt uw positie in de arbeidsmarkt.

Fitness

NASM opleiding

Op zoek naar een opleiding waarmee u uzelf ook internationaal op de kaart kunt zetten? Dan is de NASM opleiding echt iet s voor u. Voor deze opleiding heeft u net als voor de fitnesstrainer B opleiding een vooropleiding in de vorm van een fitnesstrainer A of vergelijkbaar diploma. Deze opleiding duurt 6 maanden, na deze 6 maanden is uw kennis opnieuw ontzettend uitgebreid en heeft u een NASM certificaat, deze staat internationaal gezien hoog aangeschreven.

Gebruik maken van het STAP budget

Wist u dat ook u ieder jaar 1 cursus ter waarde van €1000 kunt volgen. Deze €1000 kunt u uitgeven aan 1 cursus/opleiding, mits u 18 bent en aan wat andere, door de UWV gestelde, voorwaarden voldoet. Pak deze kans dus met beide handen aan en gebruik uw STAP budget jaarlijks voor het volgen van fitness opleidingen. Het STAP budget is ook bedoeld voor mensen die zich graag zouden specialiseren in hun eigen vakgebied (bijvoorbeeld door middel van cursussen), niet alleen voor mensen die een nieuw vak willen leren. Op deze manier kunt u zonder financiële middelen uw droom uit laten komen, hoe tof klinkt dat?