Jhooghiemstra
Image default
Woning en Tuin

Bestaan er gordijnen die 100% lichtdicht zijn?

Raambekleding speelt in je huis een veelvuldige rol, van het verfraaien van de totale aanblik tot het handhaven van de temperatuur binnen. Verschillende soorten raamdecoratie dienen verschillend, afhankelijk van de behoeften van de woning. Uit alle beschikbare opties moet je kiezen naargelang het doel dat je met je raambekleding wilt dienen.

Als je in de markt bent om gordijnen te kopen die 100% licht tegenhouden, moet je de voordelen van verduisterende gordijnen overwegen. Verduisterende raambekleding is een heel geschikte keuze die je een betere nachtrust bezorgt en je tegelijk ook geld bespaart. Verduisterende gordijnen kunnen elke slaapkamer of woonruimte verfraaien met hun dikke stof en esthetische vormgeving.

Blokkeren verduisterende gordijnen 100% van het licht?

Verduisterende gordijnen zijn een van de meest efficiënte manieren om al het licht dat je ruimte binnenkomt tegen te houden en ervoor te zorgen dat je een gezonde slaap krijgt. Maar hun voordelen gaan verder dan alleen je helpen een gezonde slaap te hebben – isolerende gordijnen kunnen de energiekosten verlagen door de harde zonnestralen die je huis verwarmen tegen te houden. Met verduisterende raambekleding zal er minder airco nodig zijn, wat leidt tot een lagere elektriciteitsrekening. Behalve dit zijn er ook andere voordelen van verduisterende gordijnen. Omdat harde en hete zonnestralen je meubels en vloerbedekking kunnen doen verbleken, beschermen deze gordijnen ze ook.

Het blokkeren van licht in een ruimte is een belangrijke eigenschap voor mensen die ’s nachts in ploegendienst werken. Ze moeten overdag slapen, dus houden verduisteringsgordijnen zonlicht tegen om de ruimte binnen te dringen. Onregelmatige slaapgewoonten kunnen de gezondheid van mensen beïnvloeden, dus overschakelen op verduisterende gordijnen is de beste oplossing om ’s nachts die perfecte sfeer te scheppen voor een gezonde slaap.

Aandachtspunten voor het kopen van verduisterende raambekleding

Er zijn meerdere soorten verduisterende raambekleding verkrijgbaar, maar ze elimineren niet werkelijk al het licht dat in de ruimte komt. Ze filteren er slechts een fractie van. Als de gordijnen van hoge kwaliteit zijn, dan houden ze al het licht en de warmte tegen die naar binnen komen. Ze zijn zo ontworpen dat ze je ruimte perfect maken om een goede nachtrust te hebben, zelfs tijdens de heldere zonnige dag. De stof en de kleur van de verduisterende gordijnen spelen hierbij een belangrijke rol. De stof moet dik en donker van kleur zijn, zodat ze het licht en de warmte van de zon kan absorberen en een rustgevende sfeer in je huis achterlaat. Veel gordijnen, jaloezieën en rolgordijnen die als verduisterend op de markt gebracht worden, elimineren niet al het licht dat je huis binnenkomt, dus moet je dit altijd checken.

Verduisterende gordijnen dragen niet alleen bij tot de elegantie van je woning, maar ze dienen zelfs het praktische doel om je privacy te beschermen. Ze zijn een praktische keuze die er mooi uitziet, je privacy beschermt en licht en lawaai bijna volledig tegenhoudt.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die verduisterende gordijnen bieden:

Een goede nachtrust

De slaaptijd is de tijd waarin ons lichaam de kans krijgt om lichamelijk te herstellen en informatie te consolideren. Van straatverlichting tot zonlicht, verduisteringsgordijnen houden elk licht tegen, waardoor we melatonine kunnen produceren. Melatonine is het hormoon dat onze slaapcyclus beïnvloedt en regelt. Als je onregelmatige diensten werkt en onregelmatige slaapcycli hebt, dan kunnen deze soorten raamdecoratie je overgang van dag naar nacht probleemloos en moeiteloos maken.

Geen geluidsoverlast

Woon je in stedelijke gebieden of ben je pissig over het lawaai dat je buren maken, dan kunnen verduisterende gordijnen helpen de geluidshinder te verminderen. In gebieden met een hoge bevolkingsdichtheid geven mensen de voorkeur aan verduisterende gordijnen, zowel voor privacy als voor een rustige comfortabele sfeer.

Ben je een slapeloze?

Zo ja, dan is verduisterende raambekleding een must-have voor je, want ze verduisteren de kamer volledig, wat helpt om je droomomgeving te optimaliseren voor een meer rustgevende slaap. Er zijn plaatsen waar voortdurend flikkerende koplampen of omgevingslicht van buiten door de ramen schijnt. Als je hier ook last van hebt dan verminderen verduisterende gordijnen deze afleidingen en helpen je eerder in slaap te vallen. 

https://www.raamdecoratie.com