Jhooghiemstra
Image default
Bedrijven

Bedrijfskleding bedrukken of borduren?

Het promoten van je bedrijf door middel van promotionele bedrijfskleding is een goede manier om aangenaam herkenbaar te zijn. Hoewel bedrijfskleding enorm veel voordelen heeft, is het soms nog best lastig om passende bedrijfskleding te ontwikkelen die volledig aansluiten bij het bedrijf. In dit artikel bespreken we een aantal punten waar je op moet letten bij het aanschaffen en ontwikkelen van gepersonaliseerde bedrijfskleding.

Kwaliteit en keuzes

Voordat je je (bedrijfs)kleding laat bedrukken, is het verstandig om eerst na te denken over de kwaliteit van je kleding. Het doel van het bedrukken van kleding is bepalend voor de kwaliteit van het kledingstuk. Is jouw doel om je bedrijf of product te promoten? Dan is het verstandiger om voor bijvoorbeeld een basic t-shirt te gaan en dat te laten bedrukken. Maar is jouw doel om passende en bedrijfskleding aan te schaffen dat langdurig mee gaat? Dan is het wellicht verstandig om op zoek te gaan naar een product dat gemaakt is van een wat steviger materiaal zoals katoen.

Ontwerp

Passende bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling en daarom is het belangrijk om goed aandacht te besteden aan het ontwerp zoals logo, tekst en kleuren. Je wil natuurlijk dat al deze dingen samen een goed beeld geven van het bedrijf en wat je wil gaan uitstralen. Het is mogelijk om dit geheel zelfstandig te doen, maar het is raadzaam om het ontwerp samen met een professional te doen. Hurricane is gespecialiseerd in het bedrukken van bedrijfskleding en werkkleding en weet voor iedere klant passende ontwerpen te creëren en bedrukken: van softshell jassen tot aan kokskleding en promotionele kleding bedrukken. Wellicht is het interessant om daar even een kijkje te nemen.

Softshell jas

 

Bedrukken

Het bedrukken of borduren van bedrijfskleding is een populaire manier om kleding met teksten of logo’s van een boodschap te kunnen voorzien. Bij het bedrukken van kleding worden teksten en logo’s met een drukproces door middel van warmte op kleding bedrukt. Als kleding niet erg lang mee hoeft te gaan dan wordt er over het algemeen vaker gekozen voor bedrukken. Bedrukken is namelijk een stuk goedkoper. Dit maakt het vooral interessant als je promotionele kleding wil laten bedrukken.

Borduren

Een groot voordeel van borduren is dat het eigenlijk bijna nooit van kleding zal afgaan. Hierdoor wordt er relatief vaker gekozen voor borduren als kleding langdurig gebruikt moet worden zoals werkkleding. Bovendien geeft borduren vaak ook een luxe uitstraling waardoor veel bedrijven hiervoor kiezen. Bij dunne kleding zoals t-shirts heeft borduren niet erg veel zin, aangezien er een grote kans is dat de borduring niet goed kan hechten, waardoor het los kan gaan laten. In dat geval is het dan beter om te kiezen voor bedrukken.