Jhooghiemstra
Image default
Aanbiedingen

4 redenen waarom je jouw fiets goed moet onderhouden!

Je hebt je fiets elke dag nodig. Dit maakt het een belangrijk vervoersmiddel dat verzorging nodig heeft. Door het vele gebruik heeft het onderhoud nodig, maar kan je de fiets ook eigenlijk niet een dag missen. In deze blog behandelen we vier redenen waarom je jouw fiets altijd goed moet onderhouden. Zo hopen we je meer motivatie te geven voor het verzorgen van jouw fiets! 

1. Je fiets gaat langer mee
Met regelmatig onderhoud kan je jouw fiets vele jaren in goede staat houden. Goed onderhoud voorkomt dat kleine problemen uitgroeien tot grote problemen die dure reparaties vergen. Banden die zacht blijven zullen bijvoorbeeld voor steeds meer slagen in het wiel zorgen. Daarnaast blijft een stroeve ketting ook alsmaar verslechteren. Dit verslechtert ook de algehele staat van de fiets. 

2. Je zal veiliger op de weg zijn
Je fiets onderhouden betekent ervoor zorgen dat remmen en lichten goed werken. Dit kan je helpen ongelukken te voorkomen en veilig te blijven rijden. Goed onderhouden remmen zullen bijvoorbeeld zorgen voor meer veiligheid. Daarnaast zorgt werkende verlichting voor een betere zichtbaarheid voor anderen. Laten we niet vergeten dat dit het belangrijkste factor is in het verkeer!

3. Je ritten zullen aangenamer zijn
Een goed onderhouden fiets is leuker om op te rijden! Je zal minder lekke banden en mechanische problemen hebben, zodat je minder kracht hoeft te zetten tijdens het fietsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan slagen in je wiel of een stroeve ketting. Deze problemen verslechteren het rijcomfort aanzienlijk. 

4. De kosten zullen zich opbouwen als de fiets verslechtert
Een verse schadeplek kan een stuk goedkoper in reparatie zijn dan verslechterde schade. Door de fiets gestructureerd te controleren op schade, kan je dit voorkomen. Wees er dus vroeg bij en regel een fietsreparatie in Deventer. Zo zorg je beter voor je portemonnee!

 

https://www.rototweewielers.nl/